Pastoralseminarium: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
m h
Linje 1: Linje 1:
Et '''pastoralseminarium''' er en uddannelsesinstitution, der færdiguddanner en teologisk kandidat, [[cand.teol.]], til [[præst]]. Kandidatuddannelsen giver det videnskabelige indhold til varetagelse af præstegerningen, hvorimod pastoralseminariets undervisning skal give kandidaten en praktisk uddannelse i de aspekter af en præsts arbejde, som ikke er omfattet af universitetsstudiet. I Danmark er det en forudsætning for ansættelse i [[folkekirke]]n, at den teologiske kandidat har bestået pastoralseminariets kursus i praktisk præstegerning. Uddannelsen varer et semester.
Et '''pastoralseminarium''' er en uddannelsesinstitution, der færdiguddanner en teologisk kandidat, [[cand.theol.]], til [[præst]]. Kandidatuddannelsen giver det videnskabelige indhold til varetagelse af præstegerningen, hvorimod pastoralseminariets undervisning skal give kandidaten en praktisk uddannelse i de aspekter af en præsts arbejde, som ikke er omfattet af universitetsstudiet. I Danmark er det en forudsætning for ansættelse i [[folkekirke]]n, at den teologiske kandidat har bestået pastoralseminariets kursus i praktisk præstegerning. Uddannelsen varer et semester.


== Kilder ==
== Kilder ==
* [http://www.fkuv.dk/uddannelse/pastoralseminariet Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter: Pastoralseminariet]
* [http://www.fkuv.dk/uddannelse/pastoralseminariet Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter: Pastoralseminariet]


{{skolestub}}
{{autoritetsdata}}
{{autoritetsdata}}
{{skolestub}}


[[Kategori:Uddannelsesinstitutioner]]
[[Kategori:Uddannelsesinstitutioner]]

Versionen fra 4. mar. 2018, 15:49

Et pastoralseminarium er en uddannelsesinstitution, der færdiguddanner en teologisk kandidat, cand.theol., til præst. Kandidatuddannelsen giver det videnskabelige indhold til varetagelse af præstegerningen, hvorimod pastoralseminariets undervisning skal give kandidaten en praktisk uddannelse i de aspekter af en præsts arbejde, som ikke er omfattet af universitetsstudiet. I Danmark er det en forudsætning for ansættelse i folkekirken, at den teologiske kandidat har bestået pastoralseminariets kursus i praktisk præstegerning. Uddannelsen varer et semester.

Kilder

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.