Forskel mellem versioner af "Studiemusiker"

Spring til navigation Spring til søgning
2 bytes fjernet ,  for 2 år siden
m
småret
(Opretter artikel med indledning fra en:wiki i forbindelse med fokusmåned oktober 2018)
 
m (småret)
[[File:Hal Blaine in 2008.jpg|thumb|Studiemusikeren [[Hal Blaine]] er bredt anerkendt som en af de mest profilerede trommeslagere i rockens historie og har "med sikkerhed indspillet flere hit-albums end nogen anden trommeslager i rockhrock-æraen".<ref>{{cite web | url= https://rockhall.com/inductees/hal-blaine/bio/ | title= Hal Blaine Biography | publisher=[[Rock and Roll Hall of Fame]] | accessdate=10 August 2015}}</ref>]]
 
En '''studiemusiker''' en en musiker, der bliver hyret til at indspille musik eller liveoptrædender. Studiemusikere er normalt ikke permanente medlemmer af et musikalsk [[ensemble]] eller band. De arbejder bag kulisserne og er sjældent berømte som solomusikere eller forsangere gør det. Visse studiemusikere er dog velkendte i [[musikindustri]]en som [[The Wrecking Crew (musik)|the Wrecking Crew]] og [[Motown]]s [[The Funk Brothers]].
Mange studiemusikere specialiserer sig i at spille almindelige og udbredte instrumenter som [[guitar]], [[klaver]], [[elbas]] eller [[tromme]]r. Andre er specialiserede i [[messingblæser]]e, [[træblæser]]e eller [[strengeinstrument]]er. Mange studiemusikere spiller flere instrumenter, hvilket gør det muligt for dem at dække en bredede vifte af musikgenrer og stile. Eksempler på disse "par" er [[kontrabas]] og [[elbas]], [[akustisk guitar]] og [[mandolin]], [[klaver]] og [[harmonika]] samt [[saxofon]] og andre træblæsere.
 
Studiemusikere anvendes, når deres færdigheder og ekspertise skal bruges på kort basis. Typisk benyttes studiemusikere til at indspille studiealbumsstudiealbum, under liveoptrædender eller til at indspille musik til [[reklame]]r, [[film]], fjernsyn eller teater.
 
Blandt danske studiemusikere findes bl.a. [[Bjørn Uglebjerg]], [[Aske Jacoby]] og [[Øyvind Ougaard]].
 
== RefernecerReferencer ==
{{reflist}}
 
66.877

redigeringer

Navigationsmenu