Bjørn Uglebjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Bjørn Uglebjerg
Født Bjørn Uglebjerg
21. marts 1948(1948-03-21)
Død 21. juni 1994 (46 år)
Instrumenter
Trommer

Bjørn Uglebjerg (21. marts 1948 i København21. juni 1994[1]) var en dansk trommeslager.

Som 15-årig i 1963 dannede Bjørn Uglebjerg sammen med Peer Frost gruppen The Foottappers som senere blev til Les Rivals. Uglebjerg var første trommeslager i Gasolin'. I 1971 blev han udskiftet med Søren Berlev, og medvirkede senere som trommeslager og percussionist på Skousen & Ingemanns Herfra hvor vi står (1971) og Lone Kellermann og Rockbandets Før Natten Bli'r til dag (1978) og Tilfældigt Forbi (1979). Desuden var Uglebjerg fast medlem af Frede Nordbrinks gruppe Frede Fup.

Uglebjerg var flittigt benyttet studiemusiker og trommeslager i diverse konstellationer. Han var meget aktiv musikpolitisk herhjemme, og var en vellidt person i musiske kredse.[kilde mangler]

Han dannede privat par med Susanne Mertz, som var en af grundene til han forlod Gasolin' i 1971. Han valgte at tilbringe tiden med hende, frem for de store tiltagende diskussioner som prægede bandet dengang. Susanne Mertz, datter af kunstmaler Albert Mertz, var og er stadigvæk fotograf, hvorfor mange af Bjørns koncerter er foreviget af Susanne Mertz i billeder.

Frem mod sin død spillede han flittigt i bandet "All Stars", som var et band der blev dannet som husorkester til en programrække i tv. I "All Stars" var der også så prominente musikere som Billy Cross, Flemming Ostermann og Jens Rugsted. Tv-udsendelserne gav efterfølgende bandet en masse livejobs.

Bjørn Uglebjerg bosatte sig de sidste år af sit liv i Svendborg, og var også her meget aktiv i musikforeningslivet.

Bjørn Uglebjerg medvirkede bl.a. også i filmene

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.png Artiklen om Bjørn Uglebjerg kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Musik Stub
Denne musikrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi