Forskel mellem versioner af "Aarhus Business College"

Spring til navigation Spring til søgning
ingen redigeringsopsummering
m (Tilføjede Kategori:Handelsskoler ved hjælp af Hotcat)
}}
 
'''Aarhus Business College''' (tidligere Århus Købmandsskole) er en [[handelsskole]], som er beliggende i [[Aarhus]]. Med over 3200 elever på ungdomsuddannelserne (2017) er Aarhus Business College en af landets største. Skolen består af handelsgymnasiets to afdelinger i henholdsvis Risskov og Viby J samt EUX Business, EUD Business, EUV Business og en afdeling for voksen- og efteruddannelse, som bl.a. udbyder AMU-kurser og lederudvikling i på det nyudklækkedenyåbnede Campus Sønderhøj i Viby J. Desuden tilbyder skolen også EUD10 Business.
 
== Historie ==
ÅrhusAarhus KøbmandsskoleBusiness College blev stiftet i [[1865]] under navnet "Aarhus Handelsforenings Aftenskole". Handelsforeningen var stiftet få år før, og medlemmerne heraf så også behovet for en ordentlig undervisning af købmænd og andre handlende. Det var dog først med opførelsen af Den Jyske Handelshøjskole i [[1905]] i ''Hans Broges Gade'', at der kom virkelig gang i sagen. Initiativtageren var [https://aarhuswiki.dk/wiki/Frederik_Carl_Christian_Johansen_Baune_(1848-1933) Johannes Baune], der også var formand for skolen i mere end 25 år. Skolen kom til at ligge i den – på det tidspunkt – nye del af [[Aarhus]] syd for banegården. Den blev tegnet af den berømte arkitekt [[Hack Kampmann]], der bl.a. også tegnede [[Aarhus Teater]].
 
[[Handelshøjskolen, Aarhus Universitet|Handelshøjskolen i ÅrhusAarhus]] blev oprettet i 1956 som en selvstændig institution og tog undervisning samt navnet med til de nye bygninger ved Viborgvej. I stedet blev skolen i Hans Broges Gade nu til ''Århus Købmandsskole, Århus Handelsgymnasium''.
 
Siden blev skolen udvidet til flere adresser i byen i takt med, at udbuddet af uddannelser steg, til den nåede sin nuværende udbredelse. Pr. 1. januar 2009 blev erhvervsakademiet udskilt til en selvstændig institution sammen med akademiuddannelser fra [[Aarhus Tech]] og [[Jordbrugets UddannelsesCenter Århus]] i [[Erhvervsakademi Aarhus]].
'''EUX Business''' er den erhvervsfaglige studentereksamen. Aarhus Business College startede EUX Business op i sommeren 2015, og siden har den udviklet sig til at være et yderst kompetent alternativ til de andre ungdomsuddannelser. Forskellen på EUX Business og alle andre uddannelser er, at eleverne både får en studentereksamen og en erhvervsuddannelse. Det gør man gennem to års grundforløb på Campus Sønderhøj i Viby J efterfulgt af to år som elev i en virksomhed. På Aarhus Business Colleges EUX Business kan man vælge at specialisere sig indenfor fem retninger: ''Kontor'', ''detail'', ''handel'', ''event'' og ''digital handel''.
 
'''EUD Business''' er en erhvervsuddannelse for dem, der gerne vil hurtigt ud i erhvervslivet. EUD Business minder meget om EUX Business, men i stedet for to års skolegang har man kun et enkelt år på Aarhus Business College, inden man skal ud og have en toårig elevplads i en virksomhed. På EUD Business kan man vælge mellem to retninger: ''Business to Business'' og ''Butik og E-handel''.
 
'''EUV Business''' er grundlæggende det samme som en EUX Business. Den helt store forskel er, at den kun er for folk over 25 år.
 
== Kurser & efteruddannelse ==
'''Kurser & efteruddannelse''' er navnet på Aarhus Business Colleges kursusafdeling som udbyder kurser og efteruddannelsesforløb inden for fagområder som IT, ledelse, kommunikation, salg og markedsføring, sprog samt økonomi. Kursusafdelingen udbyder forskellige typer af kurser; kurser målrettet ledige, inkl. 6 ugers forløb, kurser til personer i job samt virksomhedsrettede forløb, der endda kan skræddersyes. Mange af kurserne er arbejdsmarkedsuddannelser (AMU), hvortil der kan opnås tilskud og VEU-godtgørelse. Kurser & efteruddannelse på Aarhus Business COllegeCollege er en del af VEU-Center Østjylland.
 
== Eksterne henvisninger ==
24

redigeringer

Navigationsmenu