Cand.mag.: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Cand.mag giver ikke retten til titlen magister. Magister er en med graden mag.art. Mag.art er en længere/højere uddannelse en cand.mag.
m Tilføjer daglig betegnelse
Linje 1: Linje 1:
'''Cand.mag.''' (candidatus/candidata magisterii) er i [[Danmark]] en person med en [[kandidat]]grad i ét eller flere [[humaniora|humanistiske]] universitetsfag.
'''Cand.mag.''' (candidatus/candidata magisterii) er i [[Danmark]] en person med en [[kandidat]]grad i ét eller flere [[humaniora|humanistiske]] universitetsfag - og vedkommende betegnes med ordet '''''magister''''', på samme måde som en [[cand.psych.]] betegnes som en ''psykolog''.


Cand.mag. svarer til ''[[Master of Arts]]'' på engelsk.
Cand.mag. svarer til ''[[Master of Arts]]'' på engelsk.

Versionen fra 28. jun. 2019, 17:46

Cand.mag. (candidatus/candidata magisterii) er i Danmark en person med en kandidatgrad i ét eller flere humanistiske universitetsfag - og vedkommende betegnes med ordet magister, på samme måde som en cand.psych. betegnes som en psykolog.

Cand.mag. svarer til Master of Arts på engelsk.

Uddannelsen hed skoleembedseksamen i 1883 ved oprettelsen ved Københavns Universitet, da den var en forudsætning for ansættelse i latinskolen; senere gymnasieskolen. Efter 1968 kaldes naturvidenskabelige kandidater cand.scient.

I dag arbejder de fleste cand.mag'er og scient.'er i gymnasierne. Men flere og flere arbejder på andre skoler, offentlige arbejdspladser og i det private erhvervsliv.[kilde mangler]

Titlen cand.mag. blev mellem 1920 og 2003 brugt i Norge om humanistiske, matematisk-naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige universitetsfag. Den byggede på den danske grad.

Se også

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.