Poffertjes

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 30. nov. 2016, 19:12 af Rodejong (diskussion | bidrag) Rodejong (diskussion | bidrag) (Skabt ved at oversætte siden "Poffertjes")
(forskel) ← Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Poffertjes er små pandekager

Poffertjes er en sød dejret, der primært spises i Nederlandene. Det er en slags små pandekager, men tykkere efterhånden som de hæver.

Skelnen mellem poffertjes og pandekager

Poffertjes bliver i modsætning til pandekager, ikke kun lavet af hvedemel, men også boghvedemel. I modsætning til pandekager vendes de små pandekager under forberedelse selvom dejen ikke er helt størknet. De er således indefra endnu blødere og er de pæne og runde.

Poffertjes bagning

Poffertjes er ofte præsenteret som en typisk nederlandsk ret, men kommer oprindeligt fra Frankrig. Andre lande har også retter som ligner dem. For eksempel er der Æbleskiver i Danmark, Munkarna i Sverige, og Munker i Norge. I Nederland bliver poffertjes serveret med flormelis, smør og eventuelt med sirup, marmelade eller advocaat.

Beredesesmetode

I en restaurant eller poffertjesboden bruges store røde kobberplader der anvendes til at hurtig berede store antal af poffertjes. Poffertjesbagere i restauranter eller ved poffertjesboder er erfaren i at meget hurtigt vende de små pandekager.

Hjemme, kan de let blive lavet i en poffertjespan. Dette var oprindeligt en rund støbejerns plade med håndtag, med cirkulære fordybninger. I dag, er også rustfrit stål, og non-stick hændelser. Det er også muligt at pandekager til bage i en sandwich brødrister eller kontakt grill med en særlig poffertjesplaat, en rektangulær plade med runde fordybninger.