Spinning Jewelry

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Spinning Jewelry A/S
Spinning-jewelry-hovedkontor.JPG
Hovedkontor for Spinning Jewelry i Hinnerup.
Virksomhedsinformation
Tidligere selskabsform Aktieselskab
Branche Smykkedesign og -produktion
Grundlagt 1985
Opløst 2013
Hovedsæde Aarhus
Nøglepersoner Hans Henrik Nygaard (grundlægger)
Produkter Spinning Rings, Spinning Charms, Spinning Earrings, Spinning More, Spinning Diamond og Spinning Link.
Regnskab
Omsætning 89,4. kr. (2010)
Organisation
Antal ansatte
232 (2010)
Moderselskab Deltaq A/S
Eksterne henvisninger
http://www.spinningjewelry.com/

Spinning Jewelry A/S havde hovedsæde i Søften tæt ved Aarhus. Firmaet producerede og solgte designsmykker i en stor del af verden. I 2010 havde firmaet en omsætning på 89,4 millioner kroner. Spinning Jewelry A/S havde 52 ansatte i Danmark og 180 i Vietnam. Alle smykkerne er lavet i ægte materialer. Guld, sølv, diamanter og andre ædelstene og kan kombineres på kryds og tværs. Hovedkontoret ligger nu i Hinnerup og selve produktionen foregår i Asien, mens design og udvikling sker i hovedsædet i Danmark.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Hans Henrik Nygaard startede firmaet Ravsmeden i Frederiksgade i Aarhus i 1985. Navnet ændredes senere til Unika Design A/S, og forretningen var i en periode et typisk smykke-grossistfirma, der hvert år kunne producere 2, 3 eller fire kollektioner. Hans Henrik Nygaard er oprindeligt uddannet socialpædagog og er opvokset på Fyn. Hans forældre drev både en smykkeforretning og en farvehandel. I 2006 skiftede virksomheden navn til Spinning Jewelry

Designer[redigér | redigér wikikode]

Lina Mørk designede de første ringe, som kunne kombineres efter kundernes ønsker. Hun var ansat i virksomheden fra juni 1994 til maj 2013. Hun havde afslutningsvist titel af chefdesigner. Lina Mørk er uddannet guldsmed og har boet i Italien. Designprocessen i Spinning Jewelry varetages nu af et internt designteam.

Baggrund for valg af navn[redigér | redigér wikikode]

Inspirationen til navnet Spinning Jewelry fik Hans Henrik Nygaard fra den amerikanske rockgruppe ”Blood, Sweat & Tears”, som skabte nummeret ”Spinning Wheel”. Så fra 2003 blev der produceret smykker med navnet

Smykkeserier[redigér | redigér wikikode]

Spinning Jewelry, der talte følgende smykkeserier:

  • Spinning Rings
  • Spinning Charms
  • Spinning Earrings
  • Spinning More
  • Spinning Diamond
  • Spinning Link

Konkurs og videreførelse[redigér | redigér wikikode]

D. 23 maj 2013 indgav Spinning Jewelry konkursbegæring til skifteretten i Randers efter flere år med negativt regnskab[1]. 28. juni udsendtes en fondsbørsmeddelelse der meddelte at konkursboet har solgt aktiviteten og rettighederne til at føre Spinning Jewelry videre til et konsortium med Henrik Kähler som administrerende Direktør [2]. I januar 2014 tiltrådte Kim Wandel Olsen som ny administrerende direktør for et nykonstrueret Spinning Jewelry. Kim Wandel Olsen har en fortid hos det danske smykkefirma PANDORA. Spinning Jewelry smykker sælges i øjeblikket gennem forhandlere i Denmark, Sverige, Tyskland og Rusland.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]