Spinning Jewelry

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Spinning Jewelry A/S
Spinning-jewelry-hovedkontor.JPG
Hovedkontor for Spinning Jewelry i Hinnerup.
Virksomhedsinformation
Virksomhedsform Aktieselskab
Grundlæggelse 1985
Hovedsæde Aarhus
Nøglepersoner Hans Henrik Nygaard (grundlægger)
Branche Smykkedesign og -produktion
Produkter Spinning Rings, Spinning Charms, Spinning Earrings, Spinning More, Spinning Diamond og Spinning Link.
Omsætning 89,4. kr. (2010)
Antal ansatte 232 (2010)
Moderselskab Deltaq A/S
Hjemmeside http://www.spinningjewelry.com/
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Spinning Jewelry A/S havde hovedsæde i Søften tæt ved Aarhus. Firmaet producerede og solgte designsmykker i en stor del af verden. I 2010 havde firmaet en omsætning på 89,4 millioner kroner. Spinning Jewelry A/S havde 52 ansatte i Danmark og 180 i Vietnam. Alle smykkerne er lavet i ægte materialer. Guld, sølv, diamanter og andre ædelstene og kan kombineres på kryds og tværs. Hovedkontoret ligger nu i Hinnerup og selve produktionen foregår i Asien, mens design og udvikling sker i hovedsædet i Danmark.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Hans Henrik Nygaard startede firmaet Ravsmeden i Frederiksgade i Aarhus i 1985. Navnet ændredes senere til Unika Design A/S, og forretningen var i en periode et typisk smykke-grossistfirma, der hvert år kunne producere 2, 3 eller fire kollektioner. Hans Henrik Nygaard er oprindeligt uddannet socialpædagog og er opvokset på Fyn. Hans forældre drev både en smykkeforretning og en farvehandel. I 2006 skiftede virksomheden navn til Spinning Jewelry

Designer[redigér | redigér wikikode]

Lina Mørk designede de første ringe, som kunne kombineres efter kundernes ønsker. Hun var ansat i virksomheden fra juni 1994 til maj 2013. Hun havde afslutningsvist titel af chefdesigner. Lina Mørk er uddannet guldsmed og har boet i Italien. Designprocessen i Spinning Jewelry varetages nu af et internt designteam.

Baggrund for valg af navn[redigér | redigér wikikode]

Inspirationen til navnet Spinning Jewelry fik Hans Henrik Nygaard fra den amerikanske rockgruppe ”Blood, Sweat & Tears”, som skabte nummeret ”Spinning Wheel”. Så fra 2003 blev der produceret smykker med navnet

Smykkeserier[redigér | redigér wikikode]

Spinning Jewelry, der talte følgende smykkeserier:

  • Spinning Rings
  • Spinning Charms
  • Spinning Earrings
  • Spinning More
  • Spinning Diamond
  • Spinning Link

Konkurs og videreførelse[redigér | redigér wikikode]

D. 23 maj 2013 indgav Spinning Jewelry konkursbegæring til skifteretten i Randers efter flere år med negativt regnskab[1]. 28. juni udsendtes en fondsbørsmeddelelse der meddelte at konkursboet har solgt aktiviteten og rettighederne til at føre Spinning Jewelry videre til et konsortium med Henrik Kähler som administrerende Direktør [2]. I januar 2014 tiltrådte Kim Wandel Olsen som ny administrerende direktør for et nykonstrueret Spinning Jewelry. Kim Wandel Olsen har en fortid hos det danske smykkefirma PANDORA. Spinning Jewelry smykker sælges i øjeblikket gennem forhandlere i Denmark, Sverige, Tyskland og Rusland.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]