Søften

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Søften
Søftencenter.jpg
"Centret" i Søften midtby
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Midtjylland
Kommune Favrskov Kommune
Sogn Søften Sogn
Postnr. 8382 Hinnerup
Demografi
Søften by 2.886[1] (2020)
Kommunen 48.397[1] (2020)
 - Areal 539,36 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.soeften.dk
Oversigtskort

Søften er en by i Østjylland med 2.886 indbyggere (2020)[1], beliggende i Søften Sogn, cirka 12 kilometer fra Aarhus og cirka 3 kilometer fra Hinnerup centrum. Byen hører til Region Midtjylland og ligger i Favrskov Kommune. Søften er stort set vokset sammen med Hinnerup i nord og de to byområder har tilsammen 10.438 indbyggere i 2017.[2]

I Søften er en ny bydel i disse år ved at blive opført, hvor Elgårdsmindeparken ligger.

I byen ligger Præstemarkskolen, hvor der er elever fra 0 – 9 klasse. Skolen modtager ligeledes elever fra Korsholmskolen, disse elever kommer ind i 7. klasse.

Søften ligger tæt ved motorvej E45 og tæt på det nordlige Aarhus. Der er i 2010 opført en ny motorvej, Djurslandsmotorvejen, som tiltrækker mange firmaer. I 2013 åbnede en ny tilkørsel til Djurslandsmotorvejen[3], som gør det muligt at komme på motorvejen fra Søften uden at skulle ind omkring rundkørslerne i Skejby.

I Søften midtby er der et lille center, hvor der er en dagligvarebutik (Rema1000), en dyreklinik og en tøjbutik. Derudover kan man finde 2 køreskoler, to tankstationer, Sognegården og Søften Forsamlingshus i Søften midtby.

Blandt firmaerne i Søften erhvervsområde kan nævnes: Carlsberg, XL Byg, Kohberg, GLS, DCC, Skatepro, 3 firmaer med flere tusinde containere, møbelfabrik, Frugt & grønt Århus, Eurofrugt, BMS, Bridgestone, flyttefirmaer, Danfoss, Scan Choko m.fl.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Dansk geografiStub
Denne artikel om geografi i Favrskov Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi