Stefan Mørk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Stefan Mørk (født 5. november 1977 i Odense) er dansk sanger, musiker, komponist, filmklipper, instruktør og lyddesigner. Stefan Mørk er uddannet Screen Sound designer (tonemester) på The National Film and Television School i London i 2004 og har lavet lyd på enkelte Hollywood-film samt engelske spille- og kortfilm. I 2003 lavede han sammen med sin kone Charlotte Bruus Christensen den prisbelønnede kortfilm Between Us som vandt adskillige internationale anerkendte filmpriser, og parret blev kåret som "Young Directors of The Year 2005" af Engelske "Broadcast Now Magasin"

Stefan Mørk boede i London fra januar 2002 til oktober 2008. I dag arbejder han som filmklipper, komponist og tonemester på danske spillefilm og reklamefilm.

I 2008 udgav Stefan Mørk digtsamlingen Sleepless Roads. En del af digtene skulle senere vise sig at blive til sange. Inspireret af bl.a. Leonard Cohen skrev Stefan i 2008 og 2009 alle numre til pladen 13 Songs, som han lavede i duoen Lonnie Kjer & Stefan Mørk. Pladen fik gode anmeldelser i Danmark og i udlandet

Duoen er i dag blevet til et band ved navn Dark & Dear. Bandet består af: Lonnie Kjer, Stefan Mørk, Morten Høi, Ole Jørgensen, Peter Kofod og Jane Clark. Stefan Mørk har også skrevet al tekst og musik til Dark & Dear's kommende plade Glimpse of The Truth, som skulle være på gade i løbet af sommeren 2011.