Stillinge Strand

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stillinge Strand

Stillinge Strand, Sankt Hans aften 2015
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Sjælland
Kommune Slagelse Kommune
Sogn Kirke Stillinge Sogn
Postnr. 4200 Slagelse
Demografi
Stillinge Strand by 349[1] (2023)
Kommunen 79.728[1] (2023)
 - Areal 567,34 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.slagelse.dk
Oversigtskort

Stillinge Strand er en strand og en kyst- og sommerhusby ved StorebæltSydvestsjælland med 349 indbyggere (2023)[1]. Stillinge Strand er beliggende i Kirke Stillinge Sogn ved Musholm Bugt to kilometer vest for Kirke Stillinge og 11 kilometer vest for Slagelse. Byen tilhører Slagelse Kommune og er beliggende i Region Sjælland.

Stranden[redigér | rediger kildetekst]

Badestranden, Stillinge Strand

Stranden ved Stillinge Strand er bred, og sandet er fint. Den er børnevenlig og fremkommelig for kørestolsbrugere. Stranden er tildelt den internationale miljø-udmærkelse Blå Flag.[2] Fra kysten ved Stillinge Strand er der mod sydvest udsigt til Storebæltsbroen og mod nordvest til den ubeboede ø Musholm.

Strandengene[redigér | rediger kildetekst]

Strandengene ved Stillinge Strand har en unik flora med flere sjældne planter. På strandengene finder man i april og maj måned nikkende kobjælde. I perioden fra juni til august blomstrer bakkenellike. Biologen Annli Jæger Rasmussen har i perioden 1959 - 2009 bestemt planter og lavet en floraliste for strandengene ved Bildsø Strand og Stillinge Strand. Floralisten med strandengenes planter, udarbejdet af Annli Jæger Rasmussen, omfatter i alt 75 forskellige planter. I artslisten er kun medtaget 4 tals og 5 tals blomsterplanter. De tokimbladede og græsser er ikke medtaget.[3]

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Faciliteter[redigér | rediger kildetekst]

De fleste af Stillinge Strands faciliteter er samlet i området omkring vejkrydset, hvor Stillinge Strandvej, Stillingevej, Drøsselbjergvej og Kongsmarkvej mødes. Her er der supermarked, forretninger og forskellige spisesteder, restauranter, ishuse og caféer. Ved Stillingevej er der parkeringsplads og busstopsted. På hjørnet af Drøsselbjergvej og Stillinge Strandvej ligger et offentligt torv med legeplads, bænke og cykelparkering. Offentlig toiletbygning med handicaptoilet og udendørs brusere er placeret på et lille torv ved badestranden for enden af Stillinge Strandvej. På torvet ved badestranden er der også cykelparkering.[4] Der er 1,5 kilometer fra strandcentrum ved Stillinge Strand til Bildsø Skov, der ligger nord for Stillinge Strand. Kongsmark Strand ligger cirka 1 kilometer syd for strandcentrum af Stillinge Strand.

For at skabe en mere miljømæssig forsvarlig spildevandskloakering blev hele sommerhusområdet ved Stillinge Strand kloakeret i perioden 2016 - 2017. Spildevandet pumpes til Korsør Renseanlæg. Før kloakeringen havde de enkelte sommerhuse og ejendomme i området private løsninger for eksempel nedsivningsanlæg eller samletanke.[5]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
  2. ^ Stillinge Strand på visitdenmark.dk hentet 1. oktobwer 2022
  3. ^ Rasmussen, Annli Jæger. 2019. Strandengens flora ved Bildsø og Stillinge Strand. bildsoe-plantagegrunde.dk
  4. ^ Fritid og fællesskab. Strande i Slagelse Kommune. www.slagelse.dk
  5. ^ Kloak Stillinge Strand, Etape 5.3 skforsyning.dk 10. november 2017 hentet 15 oktober 2023
Slagelses våbenSpire
Denne artikel om geografi i Slagelse Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Denne artikel om lokaliteten Stillinge Strand kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.