Flakkebjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Flakkebjerg
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Sjælland
Kommune Slagelse Kommune
Sogn Flakkebjerg Sogn
Postnr. 4200 Slagelse
Demografi
Flakkebjerg by 445[1] (2020)
Kommunen 79.073[1] (2020)
 - Areal 567,34 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.slagelse.dk
Oversigtskort

Flakkebjerg er en landsbySydvestsjælland med 445 indbyggere (2020)[1], beliggende i Flakkebjerg Sogn ca. 11 kilometer syd for Slagelse. Byen tilhører Slagelse Kommune og er beliggende i Region Sjælland.

I landsbyen ligger Flakkebjerg Kirke, en brugs, forsamlingshus, en automekaniker, skole(0.-6. Klasse) glarmester, erhvervsbeklædning m.m. Der findes et aktivt nærmiljø, som gør meget for byen & nærområdet. Derudover er der et stort grønt område, kaldet Hylleåsen, som har indhegning med geder, legeplads, petanquebane & kælkebakke. Der afholdes årligt Flakkebjerg Fællesdag i Hylleåsen med lokale udstillere & erhvervsdrivende. I de senere år, er der også udstykket jord til byggegrunde, som er solgt med en vis succes.


Flakkebjerg er også en kulturel by, da den på trods af sin lille størrelse huser to museer. Det ene er Flakkebjerg Skolemuseum[2], som har været museum siden 1981. I sommeren 2019 åbnede et nøddeknækker-museum, som derved er Danmarks første[3].

Flakkebjerg skole er en folkeskole fra 0-6. Klassetrin & har vist gode læringsresultater over de seneste år. Skolen har pr. 1/1-2020 140 elever

I 1950 var der en slagter på Møllevej, bager på Gimlingevej 5 , 2 købmand, Brugsen, cykelsmed , læge, smedeværksted med benzin udsalg samt autoværksted med benzin udsalg.

Flakkebjerg Efterskole[redigér | redigér wikikode]

Landsbyen huser Flakkebjerg Efterskole, der er en efterskole for unge mellem 14 og 18 år. Man kan gå på skolen fra 9-10. klasse.

I stedet for et hus bor eleverne i "familier". Der er 11 familier på skolen, fordelt i 5 bygninger: Asgård, Udgård, Midgård, Trudvang, Vanaheim og Himinbjörg. Alle skolens lokaler og bygninger har taget navn efter den nordiske mytologi.


Tidligere fra 1836-1970 var der drengehjem på stedet. Grevinde Danner fødte en søn på Flakkebjerg Ungdomshjem

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Slagelses våbenStub
Denne artikel om geografi i Slagelse Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi