Svenning Dalgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Svenning Dalgaard
Født Svenning Haaning Dalgaard
9. februar 1946 (74 år)
Tvis, Danmark
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Svenning Haaning Dalgaard (født 9. februar 1946) er en dansk journalist.

Svenning Dalgaard er student fra Viborg Katedralskole. Han har læst statskundskab og jura i Århus, og journalistik i Paris.

Han har arbejdet som journalist på på Christiansborg, Afrika-medarbejder for DR og været udstationeret i Paris og Bruxelles for TV 2 i 1988-1992 og igen fra 1997. I den mellemliggende periode var han chef for TV 2/Nyhederne og stedfortrædende direktør for TV 2.

I de senere år har Dalgaard udover sin dækning af EU-stoffet lavet flere dokumentarudsendelser og reportager fra USA, Sydamerika og Mellemøsten. Desuden skriver han en fast klumme i dagbladet Børsen om europæisk politik.

I 2006 blev det fastlagt, at Svenning Dalgaard i 2009 vender hjem til Danmark, hvorefter Olav Christensen skal være ny Bruxelles-korrespondent. Siden 2009 har Svenning Dalgaard fungeret som International korrespondent for TV 2 og TV 2 NEWS, hvor han blandt andet har fulgt forhandlingerne op til klimatopmødet i København i december 2009. Han har ligeledes fungeret som analytiker af international politik på TV 2 NEWS i forbindelse med blandt andet EU-spørgsmål.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]