Sys Hindsbo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sys Hindsbo
Født 12. marts 1944 (76 år)

Sys Hindsbo (født Nina Bodil Hindsbo, 12. marts 1944Frederiksberg) er en dansk maler, grafiker og billedhugger.

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Som barn og teenager brugte hun det meste af sin fritid på at tegne og modellere. På en rejse til Rom sidst i 1950'erne med sin mor mødte hun Harald Isenstein, der var kendt fra sit radioprogram om unge og kunst og drev egen kunstskole i København.

Mødet gav Sys Hindsbo lyst til at gøre mere ud af sit tegneri og modellering, og gennem flere kontakter fandt hun ud af at ansøge om at komme på Kunstakademiet, hvor hun blev uddannet på billedhuggerskolen. Fra 1962 til 1965 hos Gottfred Eickhoff og på Grafisk Skole hos Holger Jensen og Palle Nielsen 1965-1969. Sys Hindsbo debutterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1966. Hun arbejder primært med tegning og grafik. Hun starter ofte med at tegne en hund i den nederste del billedet.

I 1980'erne var hun en central drivkraft i at udvikle Det Fynske Kunstakademi og få det opgraderet, så akademiets uddannelser blev SU-berettigede. Hun var selv underviser på akademiet indtil 1998. I dag er hun bosiddende i Fjellebro uden for Ringe.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MalerStub
Denne malerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Sys Hindsbo kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.