Systime

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Forlaget Systime i Sonnesgade i Aarhus C.
Systime A/S
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Grundlagt 1980
Hovedsæde Aarhus, Danmark
Produkter Undervisningsmateriale
Organisation
Moderselskab Gyldendal
Eksterne henvisninger
Systime.dk
CVR-nummer 11906842 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/11906842 Rediger på Wikidata

Systime A/S er et dansk forlag med adresse i Aarhus. Forlaget Systime udgiver bøger, iBøger og andre internetbaserede undervisningsmidler til ungdomsuddannelserne.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Forlaget Systime blev i 1980 etableret som aktieselskab i Herning af to familier, og var fra starten baseret på ideer om alternative forfatterkontrakter, demokratiske og fleksible produktionsmåder og direkte salg til skoler. I 1990 blev 50% af aktiekapitalen købt af forlaget Gad, der i 2000 overtog den fulde aktiebeholdning. I 1995 flyttede forlaget til Aarhus. I 2004 overgik Systime til at blive et selvstændigt aktieselskab under Gyldendalgruppen. I 2009 indgik Systime samarbejde med VIA University College om udgivelse af materiale til professionsuddannelserne under navnet ViaSystime.

I 2021 fusionerede Gyldendal og Systime A/S med Gyldendal som det fortsættende selskab. Det betyder, at Systime nu er en afdeling i Gyldendal Uddannelse. Systime forbliver på adressen i Aarhus og navnet Systime bevares

Aktuel udgivelsesprofil[redigér | rediger kildetekst]

Systime udgiver undervisningsmateriale der dækker bredt for ungdomsuddannelserne, herunder STX, HTX, HHX, HF og EUD/EUX.

Forlaget udgiver stadig trykte udgivelser, men benytter sig i stigende grad af internettet og andre nye medier og teknologiske platforme. Dette omfatter f.eks. eBøger, iBøger®, websites og andre interaktive undervisningsløsninger. Forlaget er især kendt for sit e-nøglekoncept.

Flere af Systimes udgivelser har vundet priser ved blandt andet kåringen af Europas bedste undervisningsmateriale – Best European Learning Materials Awards (BELMA).

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]