Diskussion:Amsterdam

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
WikiProjekt Nederlandene
WikiProjekt Nederlandene
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Nederlandene. Projekt er lavet ifor at koordinere dækningen af Nederlandene-artikler på Wikipedia.
Er du interesseret? Rediger artiklen eller besøg projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Amsterdam er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Amsterdam har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 7, 2008.

Milepæle
TidsmarkeringMilepælResultat
Nomineret til god artikel Vedtaget
Månedens artikel på Geografiportalen i marts 2008 Vedtaget
Evaluering Afsluttet
Nomineret til lovende artikel Vedtaget
Nomineret til ugens artikel Vedtaget

 

Huskeliste for Amsterdam: rediger · historik · overvåg · opdater

Udover røde links som skal nedbarberes en del, menes der at følgende punkter kan overvejes/forbedres:

  • Indledning
    • Storamsterdam bør have flere indbyggere end byen: "Amsterdam har 860.124 (2018) indbyggere, mens det større hovedstadsområde Storamsterdam har 860.124 (2018)"
  • Af hvem blev byen befæstet i 1482? (hænger lidt i luften) - Tekst og kilde tilføjet.
  • Våbenskjold indbygget i artikel? - Flyttet til selvstændig artikeln.
  • Afsnittet Stor-Amsterdam
    • Lille introducerende sammendrag
    • Evt. omstrukturering – firdobbelte underoverskrifter eller lignende
  • I den første lange periode? (Demografi-afsnittet) – virker upræcist - sætning slettet
  • Hvad har botanisk have med uddannelse at gøre? - flyttet til turistattraktionsafsnit.
  • Afsnittet Transport
    • Evt. vejnettet op under geografi, da det mere minder om noget byplanlægning (første to afsnit) - flyttet til geografi
    • Omrokering af resten af afsnittene i delen, således at de ikke er så opdelte og passer bedre sammen. - Teksten gjort mere flydende og mindre opdelt.

Eksilkøbmænd fra Brabant[rediger kildetekst]

Hvad handler dette om: og voksede især ved at blive et tilflugtssted for de eksilerede købmænd fra Brabant.? Santac 17. sep 2006 kl. 09:55 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

VIGNERON slettede Image:European_flag.svg: duplicate of [[:Image:Flag of the European Union.svg]];

-- CommonsTicker 24. aug 2007, 12:14 (CEST)

Jeg har udnævnt artiklen til LA, men jeg må sige at der er brug for flere kilder for at den kan blive AA. Nogle afsnit er helt uden kilder, så det ikke er til at vide om de er OR eller hvor oplysningerne stammer fra. Sakkura 10. dec 2007, 18:53 (CET)

Desværre har en:wiki heller ikke ret mange kilder. Jeg er gået i gang med at lave nogle googlesøgninger for at finde nogle flere kilder, og der er også kommet en del på det sidste døgns tid. Jeg laver nogle flere link (hvis jeg kan finde nogen) i de kommende dage/uger. --Santac 11. dec 2007, 14:01 (CET)
Så har jeg efter en del googling fået kilder på det meste. Ikke fordi du skal bringe den til AA-standard nu, men er der andet du mener mangler? --Santac 22. dec 2007, 07:32 (CET)

Jeg har slettet sætningen: som medlem af Hansaforbundet tog Amsterdam del i krigen mod Valdemar Atterdag fra 1361, da Amsterdam så vidt jeg kan læse mig frem til på Den engelske side om hanseforbundet ikke var medlem af forbundet og derfor heller ikke tog del i krigen som en del af forbundet. Santac 12. dec 2007, 12:03 (CET)

Link til dam[rediger kildetekst]

Er det virkeligt en god ide at man i følgende sætning: Navnet Amsterdam er udledt af ordene Amstel og dam, det vil sige en dæmning ("dam") i floden Amstel.[2] har gjort dam til et link, når det nu er en hel anden betydning end den i artiklen relevante, der linkes til? (skrev NLE (disk. • bidrag) 14. feb 2008, 15:46. Husk at signére dine indlæg.)

Nej det er det ikke. Jeg har ændret det. Santac 18. feb 2008, 10:15 (CET)

Scrollboks[rediger kildetekst]

Vil det ikke være bedre at fjerne scrollboksen? - sprogskabelonerne ligger hulter til bulter. --Mini Einstein (Allan) (Skriv til mig her...) 13. sep 2008, 16:37 (CEST)

Lidt forsinket er rulleboksen nu fjernet. --Santac 13. feb 2010, 20:38 (CET)

Fejl i indbyggertal[rediger kildetekst]

I skrivende stund står indledningsvist:

Amsterdam har 860.124 (2018) indbyggere, mens det større hovedstadsområde Storamsterdam har 860.124 (2018) indbyggere.

Det er indlysende forkert, at de to tal er ens, og i den engelsksprogede udgave er der fx heller ikke to ens tal for dette. Men jeg ved ikke, hvordan det bedst rettes: Ideelt set skal der vel rettes et link til noget wiki-data, eller wiki-data skal ajourføres?


Troels Arvin (diskussion) 22. okt. 2022, 12:59 (CEST)[svar]

Det var rigtig nok et link til Wikidata, der skulle rettes. Der stod {{WD indbyggere|q=Q1028418}} men der skulle have stået {{WD indbyggere|Q1028418}} for at hente oplysningen på Wikidatas side om Storamsterdam og ikke den om Amsterdam, som artiklen her er tilknyttet. --Dannebrog Spy (diskussion) 22. okt. 2022, 13:10 (CEST)[svar]
Tak, @Dannebrog Spy. /Troels