Diskussion:Mundelstrup Station

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Foreslår 'merging' med Mundelstrup[rediger kildetekst]

Hej. Jeg foreslår at denne side indlejres/'merges' med siden Mundelstrup. Der bør så samtid forklares lidt mere på den side omkring Mundelstrup Stationsby, som den østlige del af Mundelstrup hedder. Mundelstrup station kan i den forbindelse evt. oprettes som en egen sektion, så det bliver nemmere at overskue.

RhinoMind (diskussion) 15. jul 2014, 07:04 (CEST)

Det vil umiddelbart have den ulempe, at Mundelstrup Station vil forsvinde fra Kategori:Nedlagte jernbanestationer i Danmark, Kategori:Tilst, Kategori:Stationer på Den østjyske længdebane og Kategori:Bygninger, konstruktioner og anlæg i Aarhus Kommune, og når Mundelstrup Stationsby som beskrevet i dag er en del af Tilst, ville det vel være dén artikel, det gav mere mening at sammenskrive med, hvis man skulle sammenskrive. --Palnatoke (diskussion) 15. jul 2014, 07:16 (CEST)
Om kategorier Jo det med Kategori:Nedlagte jernbanestationer i Danmark kan jeg da godt se som et vægtigt argument. Jeg synes bare det alt i alt var en temmelig tynd artikel, om en station som ikke engang eksisterer mere. At den overhovedet figurerer på Kategori:Bygninger, konstruktioner og anlæg i Aarhus Kommune er mig en gåde. Troede dén kategori kun indeholdt eksisterende bygninger? RhinoMind (diskussion) 15. jul 2014, 07:36 (CEST)
En anden ting er om det er korrekt at beskrive Mundelstrup Stationsby som den østlige del af Mundelstrup - er der ikke for langt mellem husene til at det hører sammen? --Palnatoke (diskussion) 15. jul 2014, 07:24 (CEST)
Om Mundelstrup Jo, det er vist en lidt kompliceret sag det med øst og vest i Mundelstrup og noget jeg gerne så uddybet (med kilder) på selve siden dér. Som jeg forstår det lige pt, er Mundelstrup opstået ved Stationsbyen og siden vokset langs Viborgvej. Det kan godt være det er omvendt, at der faktisk var huse først langs den gamle Viborgvej før stationen kom til? Uanset hvordan det nu er gået til, ja så er Tilst vokset med tiden og har nået Mundelstrup Stationsby. Under alle omstændigheder figurerer Mundelstrup stationsby som et kvarter i Tilst i dag. RhinoMind (diskussion) 15. jul 2014, 07:36 (CEST) PS. Prøv evt. at rod lidt med kraks kort, det giver et indtryk af geografien. RhinoMind (diskussion) 15. jul 2014, 07:39 (CEST)
Som det fremgår af de høje målebordsblade, fandtes landsbyen Mundelstrup i anden halvdel af 1800-tallet (de kort er fra 1842-99), mens stationen lå på marken sammen med en fabrik, og så en kro ved Viborgvej - ingen stationsby. På de lave målebordsblade (1928-40) er der kommet lidt flere huse omkring kroen, men bebyggelsen (som ikke har noget navn på kortet) når endnu ikke hen til stationen. På 4 cm-kortet fra 1980-2001 ser man Mundelstrup Stationsby, som er vokset sammen med Tilst. Og på alle kortene ser det ud til at der er mere end 200 meter mellem Mundelstrup og Møllegård og mellem Møllegård og bebyggelsen ved Mundelstrup Station, så det ligner endnu et af de tilfælde hvor stationsbyen ikke hænger sammen med den by, den har navn efter. --Palnatoke (diskussion) 15. jul 2014, 09:23 (CEST)
Jeg mener det vil være ærgerligt at sammenskrive denne artikel med Tilst eller Mundelstrup. Især fordi, at stationen i flere omgange har været til genstand for en debat om genåbning, se fx [1] [2]. Selvom det endnu ikke er vedtaget, mener jeg, at stationen bør udbygges med disse oplysninger og bevares. --Laketown  (disk) 15. jul 2014, 09:39 (CEST)
Ah, rigtig interessant Palnatoke. Men hvorfor hedder den så egentlig Mundelstrup Stationsby, når den ligger nærmere Tilst end Mundelstrup? Der er lidt der, det ville være rart at få kastet lidt lys over. Under alle omstændigheder, synes jeg at info'en burde indskrives i artiklerne om Stationen (siden her) og så Mundelstrup på en eller anden facon. Geografien og de rodede tilhørsforhold burde klarlægges. RhinoMind (diskussion) 15. jul 2014, 17:44 (CEST)
Den "fabrik" du nævner, er ret så vigtig en fabrik. Det er Mundelstrup Gødningsfabrik og den egentlige årsag til at jeg begyndte at interessere mig så meget for geografien i området. Fabrikken er væk nu, men har forårsaget en ret så stor forurening og en meget kostbar efterfølgende oprydning. Det gør geografien vigtig. RhinoMind (diskussion) 15. jul 2014, 17:44 (CEST)
Jeg er interesseret i jernbaner og denne stationsartikel er noget længere end normalt for en nedlagt station. Og jeg er ikke interesseret i selve byen, så jeg kan ikke bruge en sammenlægning af artiklerne til noget - tværtimod. Desværre mangler billeder, men det kræver at få nogen til at frigive nogen for den tid stationen var åben. Og selvom station er nedlagt for passagerer og gods, så er den stadig interessant ud fra et historisk perspektiv. Derudover findes den stadig som teknisk station, da den har transvaler imellem i de 2 hovedspor med tilhørende signaler.
Omkring afgrænsning af Mundelstrup Stationsby: På denne side kan man se at stationsbyen ligger i byen Aarhus og bydelen, som kaldes Mundelstrup Stationsby, grænser op til Todderup og Tilst. Sognegrænsen til Fårup Sogn ligger lige ved bydelsgrænsen... det er nogle gode kilder med opdateret offentlig data, som Neogeografen har arbejdet videre med, som vi skal have integreret med OSM på sigt.--Steen Th (diskussion) 15. jul 2014, 12:07 (CEST)
Jeg er enig i, at sammenskrivning er uønskelig. Vi har en fast praksis for, at stationsbebyggelser og deres jernbanestationer har hver sin artikel. Rmir2 (diskussion) 15. jul 2014, 13:13 (CEST)
Om afgrænsnings-info: Interessante data Steenth. Dem burde vi kunne bruge på siden Mundelstrup eventuelt. RhinoMind (diskussion) 15. jul 2014, 17:44 (CEST)

Om at beholde siden her Jeg anerkender de forskellige argumenter og erklærer mig nu enig i at siden her ikke bør sammenlægges med siden Mundelstrup. Men... skal vi så flytte al info om Mundelstrup Stationsby hertil? Skal Mundelstrup stationsby have sin helt egen side, uafhængig af Mundelstrup og siden her? To vigtige spørgsmål at få afklaret i den forbindelse. Jeg har ikke pt. undersøgt kilderne grundigt nok til at kunne træffe en afgørelse om de to spørgsmål. RhinoMind (diskussion) 15. jul 2014, 17:44 (CEST)

Måske diskutionen her bør lukkes nu og så flytte de nye uundgåelige spørgsmål til Mundelstrup siden? RhinoMind (diskussion) 15. jul 2014, 17:44 (CEST)

Jeg kan ikke afgøre om stationsbyen skal have egen artikel eller skrive ind i andre som fx Mundelstrup, da jeg ikke kender de lokale forhold. Specielt fordi den er vokset samme med andre bydele og den ligger lidt fra Mundelstrup. Det er op til en vurdering hvor det skal skrives. --Steen Th (diskussion) 17. jul 2014, 15:39 (CEST)