Tanja Logvin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Tanja Logvin (født 25. august 1974) er en østrigsk håndboldspiller. Hun har spillet i Aalborg DH siden sommeren 2006, og har tidligere spillet i klubber som Hypo Niederösterreich og Krim Ljubljana. Hendes favoritposition er venstre back, hvorfra hun scorer mange mål. Således har hun været turneringstopscorer under VM i 2005 med 60 mål i 5 kampe på trods af, at Østrig ikke nåede videre fra indledende runde.

Overgangen fra Hypo Niederösterreich til Aalborg DH var præget af problemer, da Hypo, efter at Logvin havde skrevet kontrakt med Aalborg DH, mente at have en option i hendes kontrakt, så hun skulle spille et år til hos Hypo. Striden holdt Logvin fra at spille de første kampe i sæsonen, da hendes spilletilladelse ikke var ankommet til Dansk Håndbold Forbund. Ved forbundets mellemkomst, og efter at sagen havde været omkring EU-kommissionen, kom spilletilladelsen dog, og Tanja Logvin spillede for Aalborg DH.

Efter opholdet i Aalborg DH, var Logvin cheftræner i Vendyssel indtil den 13. november 2012 hvor Vendsyssel Håndbold offentliggjorde at Logvin skulle spille for klubbens 1'ste divisionshold, og at hun derfor stoppede som træner. Hun fortsatte dog som håndboldtræner for FfI-Frederikshavns U-18 piger, og som lærer på Nordjyllands Idrætsefterskole.

Tanja Logvin er født i Ukraine, men har opnået østrigsk statsborgerskab.

Hun træner til dagligt også på Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt med sin datter Kristina Logvin, som også spiller i Aalborg DH.

HåndboldStub
Denne biografi om en østrigsk håndboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi