Team FOG Næstved

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Team FOG Næstved
Fulde navn Team FOG Næstved
Grundlagt 1962
Spillested Næstved Arena
Kapacitet Ca. 2.600
Cheftræner Bogdan
Liga Basketligaen
' 3*Bronze i den hjemlige liga.
Hjemmeside www.ssebasket.dk
Spilledragter
 
 
Hjemmebane shorts
Hjemmebane
 
 
Udebane shorts
Udebane

Team FOG Næstved er en dansk professionel basketballklub hjemmehørende i Næstved. Holdet afvikler sine hjemmebanekampe i Næstved Hallen og spiller i 2010/11-sæsonen i den bedste danske række, Canal Digital Ligaen, som man har været en fast bestanddel af siden 2004.

Team FOG Næstved er overbygning på Næstved IF Basket (NIF Basket) og partner i Sjælland Sport & Event.

Holdet er navngivet efter en af hovedsponsorerne, købmandskæden FOG, som nu hedder Super Best. Denne navneaftale udløber efter 2010/11 sæsonen.

Historie[redigér | redigér wikikode]

En kort gennemgang af klubbens historie fra 70'erne til i dag.

70'erne[redigér | redigér wikikode]

1970'erne var årtiet, hvor det for første gang lykkedes Næstveds bedste basketball mandskab at sikre sig oprykning til landets bedste række. Dette skete under ledelse af den tidligere egyptiske landsholdsspiller Mammut. Med Mammut som træner, blev både træningsmængden såvel som træningsintensiteten skruet i vejret.

80'erne[redigér | redigér wikikode]

Efter at være blevet sendt hurtigt retur til den næstbedste række, lykkedes et i 1980'erne igen at vende tilbage til det fornemmeste selskab – og denne gang med større succes. Især 1986/87 sæsonen blev rigtig god. Med den nye amerikanske træner Charles Campell på bænken lykkedes det holdet, at komme igennem grundspillet med kun ét enkelt nederlag på hjemmebane – dette bl.a. pga. et medlevende publikum (som blev kåret til Danmarks bedste denne sæson), og en engageret speaker i Henrik Bülow.

90'erne[redigér | redigér wikikode]

Efter at have været en fast bestanddel af landets bedste række i 80'erne, påbgyndte holdet i 90'erne en elevator tilværelse, mellem landets to bedste rækker. Efter nogle succesfulde år med brødrende Steve og Rob Blom fra USA, og senere Danny Perry, også USA, startede en dårlig periode for klubben, hvor man nåede helt ned i den tredjebedste række, 2. division. Herfra opnåede man dog igen oprykning til 1. division efter blot en enkelt sæson.

I dag[redigér | redigér wikikode]

Siden begyndelsen af det nye årtusinde er det gået stødt fremad for Næstveds bedste baskethold. Efter navnesponsoratet med købmandskæden FOG (nu Super Best), opnåede man, trods en placering i den næstbedste række, at have et af landets allerstørste budgetter, og udenlandske profiler som Tony Marion, Dwayne McDonald og Petar Popovic (sidstnævnte hentet fra konkursboet BF Copenhagen) var med til at spille holdet tilbage til Basketligaen (nu Canal Digital Ligaen), hvor det har været siden. I ligaen er det siden årtusindeskiftet to gange lykkes at komme videre fra grundspillet. Senest i 2008/2009 sæsonen hvor man i grundspillet blev nummer fem (ud af ti), hvilket kvalificerede dem til kvartfinaleserie mod BK Amager. Denne serie blev vundet med 2-0 i kampe, men i semi-finalen blev de senere danske mestre fra Bakken Bears for stor en mundfuld. Bakken vandt således serien med 4-0 i kampe, og selvom Næstved i kamp to fik presset Bakken ud i dobbelt overtid i Næstved Hallen var de aldrig for alvor en trussel for Bakken. I den efterfølgende bronzekamp mod Randers Cimbria led Næstved et ærgeligt nederlag på kun et enkelt point, og måtte således tage fra Randers uden medaljer. Fjerdepladsen i ligaen kombineret med pladsen i pokalfinalen samme sæson, betød dog at klubben under deres amerikanske træner Geof Kotila sikrede sin bedste sæson nogensinde.

I pokalturneringen er det blevet til to finaler. I 2007 tabte man finalen på Amager til Bakken Bears, hvilket gentog sig den 11. januar 2009 i Herlev Hallen, da de to mandskaber igen stod overfor hinanden i pokalfinalen foran mere end tusind tilskuere, og hvor Bakken altså igen trak det længste strå, efter en intens og spændende kamp.

Landsholdsspillere[redigér | redigér wikikode]

Martin Høirup blev med sin udtagelse til landsholds bruttotrup i 2005, den første Næstved spiller der var inde omkring den danske landsholdstrup. Martin fik imidlertid ikke nogen kampe for landsholdet.

I sæsonen 2007/2008 spillede den danske landsholdsspiller Thomas Soltau for Team FOG Næstved. I denne sæson var Thomas starter på det danske landshold, og var den spiller som scorede næstflest point under holdets EM kvalifikations kampe.

I Næstved snittede han 20,5 point og 6 rebounds pr. kamp i denne sæson.

Resultater[redigér | redigér wikikode]

Team FOG Næstved (og Næstved IF Basket) har opnået følgende resultater:

Årets spiller[redigér | redigér wikikode]

Pokalturneringen[redigér | redigér wikikode]

  • Sølv: 2006/07.
  • Sølv: 2008/09

Solrød Cup/McDonald's Cup[redigér | redigér wikikode]

  • Drenge: 2008/09.
  • Piger: 2008/09.

Lundaspelen[redigér | redigér wikikode]

  • Drenge tredjeplads: 2007/08.

Førsteholdstruppen[redigér | redigér wikikode]

Spillertruppen i 2010/11-sæsonen pr. 23. august 2011:

Nationalitet Navn Position Højde Født
Danmark Niels Koch Andreassen Guard 191 1992
USA Corin Henry Point guard 180
Danmark Lars Høirup Guard/Forward 191 1983
Danmark Martin Høirup Forward 195 1982
USA Jordan Glynn Forward/Center 203
Danmark Mads Bloch Forward/Center 203 1990
Danmark Peter Johansen Center 205 1980
Danmark Nicolas Christensen Guard/Forward 190
Danmark Peter Christensen Forward 196 1971
Danmark Rasmus Nørgaard Center 204
Danmark Marco Rønholt Forward 200 1993
Danmark Jacob Lücking Center 203
Danmark Rasmus Kristensen Guard 180
Danmark Rasmus Skotnborg Guard 176
Litauen Nerijus Brassas Forward 200
Serbien Bogdan Karaicic Head coach
Serbien Milan Hinic Assisterende træner

Tidligere spillere[redigér | redigér wikikode]

Søren "Gokke" Christensen, Jeppe Kjøller, Brandon Thomas, Sasa Djordjevic, Adrian Gross, Mickey Dennis, Anders Wulff

Sport Stub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.