Næstved Arena

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Udsnit af Arena Næstveds facade, september '18
Næstveds placering.

Arena Næstved er den samlede betegnelse for to indendørs sportshaller og en arena til sport-, kultur- og b2b events, der ligger i byen NæstvedSydsjælland. Den nye arena er bygget i forlængelse af de gamle Næstved Haller og Næstved Stadion. Arenaen har plads til 2.576 siddende publikummer og 4.500 stående publikummer,[1] mens de to sportshaller kan rumme hver op til 1300 publikummer. Samlet set kan de godt 6000 m2 således rumme mere end 7000 gæster, hvilket gør Arena Næstved til den største multihal på Sjælland uden for København.[2] Arena Næstved åbnede d. 17. november 2015, hvor den blev indviet med en basketballkamp mellem Team FOG Næstved og de forsvarende mestre Horsens IC i Basketligaen.[2]

I 2015 blev blev VM i kvindehåndbold afholdt i Danmark fordelt mellem Frederikshavn, Kolding, Næstved og Herning. Kampene i gruppe C blev spillet i Arena Næstved.

Der blev bevilget 48 mio. i lån til opførslen fra Lokale- og Anlægsfonden,[3] men undervejs skred budgettet med 20 mio. kr. som følge af, at man måtte have en ny entreprenør.[4] Byggeriet kostede samlet 90 mio. kr.

I januar 2017 blev nedsat en ny bestyrelse for Arena Næstved, der iværksatte en kaskade hvor først direktion blev etableret samme år i august og der efterfølgende blev kompetenceløftet i organisationen mhp at skabe en bæredygtig forretning og udvikle sig fra udelukkende at være et facility house til også at være indholdsleverandør.

Arena Næstved huser blandt andet de største af Nykøbing Falster Håndboldklubs kvindekampe, blandt andet finalekampen i 2017 hvor holdet blev danske mestre. Team Fog Basket og delvist det danske basketball landshold har ligeledes hjemmebane i Arena Næstved, ligesom arenaen er venue for store koncertnavne som Nik & Jay, Rasmus Seebach, Nephew, Kesi og Gilli, Helmut Lotti, Buddy Guy samt komikerne Mick Øgendahl, Frank Hvam og Jonathan Spang. Egne opsætning af teaterkoncerten Evita og musicalen Bølle Bob & Smukke Sally har også spillet i 2017, mens bluesfestivalen Blues Paradise, med en lineup af de største amerikanske bluesartister ser dagens lys i 2018.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°13′23″N 11°45′53″Ø / 55.2231°N 11.7646°Ø / 55.2231; 11.7646

DanskStub
Denne artikel om et dansk bygningsværk og/eller en dansk seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.