Teddy Lassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Teddy Lassen
Personlig information
Navn Teddy Milton Lassen[kilde mangler]
Land Danmark
Født 20. oktober 1942 (81 år)
København
Vægtklasse Letvægt
Kampe
Kampe i alt 19
Vundne 13
KO's 6
Uafgjorte 0
Tabte 6 (3 før tid)

Teddy Lassen (født 20. oktober 1942 i København) er en dansk tidligere bokser i letvægt.

Teddy Lassen debuterede som professionel den 4. oktober 1962 med en knockoutsejr over franskmanden Michel Lutquen i dennes eneste professionelle kamp. Lassen besejrede den 5. december 1963 landsmanden Sander Bonde, hvorefter han blev matchet mod den tidligere finske VM-udfordrer Olli Maeki. Maeki var for stor en mundfuld for Teddy Lassen, der led sit første nederlag, da han tabte på point efter 8 omgange.

Lassen boksede herefter en række kampe mod boksere, der udmærkede sig ved at have flere nederlag end sejre. Dette mønster ændrede sig, da Teddy Lassen i 1965 mødte den ubesejrede tysker Lothar Abend i Oldenburg i Tyskland. Lothar Abend vandt på point efter 8 omgange og vandt efterfølgende europamesterskabet i letweltervægt.

I karrierens sidste kamp den 11. marts 1966 i Wien blev Teddy Lassen stoppet i 6. omgang af endnu en fremtidig europamester, Johann Orsolics.

Teddy Lassen opnåede 19 kampe som professionel, hvoraf 13 blev vundet (6 før tid) og 6 tabt (3 før tid).

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

BokserSpire
Denne biografi om en dansk bokser er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
Artiklen om Teddy Lassen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.