The Doors (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

The Doors er en biografisk amerikansk dramafilm fra 1991. Den omhandler det legendariske band the Doors, især forsangeren Jim Morrison, spillet af Val Kilmer. Filmen er instrueret af Oliver Stone.

Filmen er blevet stærkt kritiseret af de 3 resterende medlemmer af the Doors, Ray Manzarek, John Densmore og Robby Krieger.

Modtagelse[redigér | redigér wikikode]

Filmen fik blandet modtagelse af anmelderne og har opnået 56% på Rotten Tomatoes og 62% på Metacritic.[1][2] Den kendte filmkritiker Roger Ebert var middelt fornøjet og endte op med at give to og en halv stjerne (af maksimalt fire). Han udtrykte mest begejstring for koncertscenene og Val Kilmers rollepræstation[3]

Filmen gjorde det middelmådig i biograferne og indbragte $34 millioner i USA, et beløb som var noget lavere en dens produkionsomkostninger. Den havnet på 39-plads over de mest indbringende filmene på amerikanske biografer for 1991.[4]

Filmen blev i 1991 nomineret til en Golden St. George ved Moskva internationale filmfestival, og året efter en MTV Movie Award (Val Kilmer).

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Amerikansk Stub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film