The Grenadines

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
The Grenadines
Oprindelse Danmark
Genre Folk pop/rock
Aktive år 2015 -
Pladeselskab Target Group
Medlemmer Kasper Ejlerskov Leonhardt, Dennis Debannic, Kasper Daugaard, Laurits Emanuel, Morten Fillipsen
Tidligere medlemmer Rumle Sieling Langdal
Eksterne henvisninger
thegrenadines.dk

The Grenadines er et dansk folk- pop/rockband bestående af Kasper Ejlerskov Leonhardt, Laurits Emanuel Pedersen, Dennis Debannic, Kasper Daugaard (tidligere Lukas Graham) og Morten Fillipsen.

I 2015 udgav gruppen debutalbummet The Grenadines med daværende medlem Rumle Sieling Langdal. Året efter forlod Langdal bandet, og i 2018 blev Debannic og Daugaard en del af The Grenadines.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Album Udgivelsesår Pladeselskab Medlemmer
The Grenadines 2015 Target Records Laurits Emanuel, Kasper Ejlerskov, Morten Fillipsen, Rumle Sieling Langdal
Band On The Radio 2018 Target Records Laurits Emanuel, Kasper Ejlerskov, Morten Fillipsen, Dennis Debannic, Kasper Daugaard

Opstart[redigér | redigér wikikode]

Medlemmerne af The Grenadines havde alle medvirket i andre konstellationer inden gruppen blev dannet i 2014. Morten Fillipsen startede sin musikalske karriere allerede som 15-årig, og da The Grenadines i 2014 blev dannet, arbejdede han på et album under navnet 'In Memoirs'. Laurits Emanuel Pedersen var også solist og ved at færdiggøre sit debutalbum 'Midlertidig Mening'. Kasper Ejlerskov Leonhardt var medlem af duoen 'Wangel', men da han hørte et radioprogram om tilblivelsen af The Beatles' album 'Abbey Road' lod han sig inspirere. Albummet var skrevet og indspillet på en uge, og Ejlerskov forestillede sig, at det måtte resultere i en autenticitet og umiddelbarhed, hvis man, for en periode, sørgede for ikke at tage stilling til musikken man laver.

Ejlerskov inviterede derfor først Rumle Sieling Langdal, Morten Fillipsen og - da en trommeslager havde kærestesorger og sprang fra i sidste øjeblik - Laurits Emanuel til en intensiv sangskrivningsuge på en svensk ødegård. De fire musikere kendte ikke hinanden, og det eneste bindeled var Ejlerskov. I sommerhuset skulle de skrive sange og undersøge hvad der ville ske, når man sammensatte fire personer, der ikke kendte hinanden. Drengenes forskelligartede input komplementerede hinanden godt, og efter en tilsvarende tur på en gård på Falster, var der skrevet materiale nok til en plade[1].

The Grenadines gik derefter i studiet i København for at indspille og producere det selvbetitlede debutalbum. Efter tyve dage lå albummet færdigt, og udkom i 2015.

Udskiftning i bandet[redigér | redigér wikikode]

Under sangskrivningen til opfølgeren af debutalbummet valgte Sieling i 2016 at forlade bandet. Ejlerskov, Fillipsen og Pedersen forsatte, og færdiggjorde albummet 'Band On The Radio' som trio. Men da The Grenadines skulle spille en koncert i Kongens Have i København, manglede de en bassist. Debannic trådte til og hjalp med at spille koncerten. Kort tid efter blev han en fast del af bandet, og få måneder efter blev Daugaard også medlem af The Grenadines[2].

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ The Grenadines, Lounge 19 marts 2015 på tv2lorry.dk, hentet 10. juli 2019.
  2. ^ The Grenadines er på trapperne med nyt album, 12. oktober 2018 på gaffa.dk, hentet 10. juli 2019.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.