Thomas Garm Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Thomas Garm Pedersen
Thomas Garm Pedersen
Personlig information
Født 26. marts 1969 (55 år) Rediger på Wikidata
Nationalitet Dansk
Bopæl Gistrup Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Professor
Fagområde Mekanik, fysik Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Aalborg Universitet (fra 1998) Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Dansk Optik Selskabs hæderpris
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Thomas Garm Pedersen (født d. 26.03.1969) er professor inden for fysik og mekanik ved Institut for Materialer og Produktion ved Aalborg Universitet[1]. I 1993 blev han uddannet civilingeniør i optik og tre år senere fik han sin Ph.D. i fysik[2]. Han forsker primært i nanostruktureret grafen, lineære og ikke-lineære optiske egenskaber for kvantesystemer, excitons i carbon nanorør, plasmonics til nanostrukturerede solceller, den mikroskopiske beskrivelse af lys, der interagerer med begrænsede elektroniske systemer og optiske og elektroniske egenskaber ved halvleder-nanoskrystaller til LED-applikationer[3].

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Efter Thomas Garm Pedersen fik tildelt sin Ph.D. i 1996 var han Post Doc. ved Optics and Fluid Dynamics department på Risø. I 1998 blev ansat som Adjunkt ved AAU, senere som Lektor og til sidst Professor i teoretisk faststoffysik. Desuden har haft en række administrative poster løbende blandt andet sad han i studienævnet for naturvidenskab. Han har desuden været medlem af to EU COST aktioner. Siden 2014 han var været medlem af Den Bibliometriske Forskningsindikator[2].

Priser[redigér | rediger kildetekst]

Thomas Garm Pedersen er blevet kåret som ”Teacher of the year” to gange i hhv. 2001 og 2017. Derudover er han blevet tildelt “Dansk Optik Selskabs hæderpris” for ”fremragende bidrag til modellering af optiske og elektroniske fænomener” i 2004[4][5].

Publikationer[redigér | rediger kildetekst]

Thomas Garm Pedersen har udgivet mere end 200 publikationer i peer-reviewed tidsskrifter herunder Nature Materials, Nature Nanotechnology og Nature Communications[6].

Referencer[redigér | rediger kildetekst]