Tom Belsø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Tom Belsø (født 27. august 1942 i Søborg) er en dansk forhenværende racerkører og var den første dansker i Formel 1. Han debuterede i en Volvo PV 544 i 1962 og vandt sit første løb. Op gennem 60'erne var Belsø en af de dominerende danske kørere i standardvogne sammen med bl.a. Erik Høyer, Sven Engstrøm og Aage Buch Larsen.

I 1970 skiftede Belsø til Formel Ford og avancerede op gennem rækkerne indtil han i 1973 af Frank Williams fik tilbudt en start i Sveriges Grand Prix. Her kvalificerede han sig til start trods mange tekniske vanskeligheder. Imidlertid havde han på grund af problemerne fået trænet så lidt i bilen, at Williams besluttede, at det var bedst at lade være med at køre.

Økonomiske og tekniske problemer betød, at Belsø først fik sin egentlige Formel 1-debut i 1974 i Sydafrikas Grand Prix. Her udgik han allerede ved starten, da koblingen brændte af. Problemerne fortsatte og Belsø kom kun til at køre ét Formel 1-løb mere: Sveriges Grand Prix samme år, hvor han fuldførte og sluttede som nr. 8.

Belsø fortsatte endnu et par år som racerkører i lavere rækker. Derefter trak han sig ud af motorsport og fik senere stor succes på et helt andet felt: som producent af müsli.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

SportStub
Denne biografi om en dansk sportsudøver er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Tom Belsø kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.