Tomb Raider Chronicles

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tomb Raider Chronicles
Del af Tomb Raider-serien
Tomb Raider - Chronicles.svg
Generelle oplysninger
Udvikler Core Design
Udgiver Eidos Interactive
Designer Peter Connelly
Komponist Peter ConnellyRediger på Wikidata
Distributør SteamRediger på Wikidata
Motor Tomb Raider: The Last Revelation
Udgivet 24. november 2000
Genre Third-person shooter
Platform
Spiltype Singleplayer
Platforme Dreamcast
Macintosh
PlayStation
Windows
Aldersgrænse ESRB: Teen
Eksterne links
TombRaider.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Tomb Raider Chronicles er femte computerspil i Eidos Interactives Tomb Raider-serie. Det er udviklet af Core Design, og blev udgivet 24. november 2000. Det fortsætter cliffhangerafslutningen fra Tomb Raider: The Last Revelation, hvor hovedpersonen Lara Croft formodes død og efterladt i et kollapset tempel. Ved en forening af venner af Croft-familien udveksles minder om Lara. Disse mindeudvekslinger er forløberne til spilbare flashbacks, der udgør spillets egentlige indhold. Indeværende udgivelse er også den første i serien, der inkluderer en level editor.

Gameplay[redigér | redigér wikikode]

Tomb Raider Chronicles spænder indholdsmæssigt over fire flashbackmissioner, der ikke har nogen direkte forbindelse til hinanden. Traditionelt for serien, er spillet designet som et kombineret platform-, action- og adventurespil, der essentielt handler om at løse gåder og eliminere modstandere. Lara er i stand til at gå, løbe, kravle, hoppe, svømme, dykke, mm.

Historie[redigér | redigér wikikode]

I Tomb Raider: The Last Revelation jagtede Lara Croft en artefakt i Egypten, men blev efterladt i ruinerne af et kollapset tempel. Croft-familiens trofaste butler gennem mange år, Winston Smith, inviterer nogle venner med sig hjem, og de udveksler deres minder om Lara.

I Tomb Raider: The Angel of Darkness afsløres det, at Laras gamle mentor, Werner Von Croy, gravede hende fri af ruinerne i Egypten. Men hun var efterfølgende aldrig i stand til at tilgive Werner, for begivenhederne optil hendes isolering i ruinerne.

Modtagelse[redigér | redigér wikikode]

Erik Peterson fra IGN vurderer Chronicles til 6,3 / 10, og forklarer at spillet blandt andet er grafisk forbedret og til tider imponerende, men at det generelt mangler originalitet i forhold til de tidligere titler, og at flere gåder og baner er direkte barnlige og betragtes som jokes.[1] Erik tilføjer, at Core Design kun har tilføjet minimale ændringer til gameplayet, foruden at "falde ned fra høje afsatser, lade sit våben og falde ned igen."[1]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]


computerspilStub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.