Tomrefjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tomrefjorden
Indre del af Tomrefjorden nær byen Tomrefjord
Indre del af Tomrefjorden nær byen Tomrefjord
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Vestnes
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Romsdal
Maks. længde 9 kilometer
Oversigtskort

Tomrefjorden er en fjordarm af Midfjorden og Romsdalsfjorden i Vestnes kommune i Romsdal i Møre og Romsdal fylke i Norge. Fjorden går 9 kilometer mod syd til Tomrefjord i bunden af fjorden. Fjorden har indløb mellem Neset ved Gjellstein i vest og Bolungneset i øst. Fiksdalen ligger på vestsiden af fjorden.[1] Karakteristisk for Tomrefjorden er en række små næs, geologisk identificeret som Gerard de Geer-moræner.[2]

Riksvei 661 går langs vestsiden af fjorden og på østsiden langs Tomra, før den svinger østover. Videre langs østsiden går fylkesvej 102.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Tomrefjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ Løsmassekart over Møre og Romsdal fylke: beskrivelse. Trondheim: Norges geologiske undersøkelse. 1994. ISBN 8273850994. 
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi