Trendspotting

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Trendspotting er en disciplin, hvor man prøver at forudsige en udvikling i samfundet. Det kan både være i store og små sammenhænge. På makroplan gøres det normalt ved at se på de tendenser, der rører sig internationalt, og se, om de vil påvirke andre samfund. I mikrosammenhæng er det udbredt at bruge analyser af trendsættere. Det er de 3-5% af en forbrugergruppe, som normalt gør tingene, før resten af gruppen. Deres bevægelses- og forbrugsmønstre forplanter sig så til resten af gruppen som ringe i vandet. Det gør det f.eks. muligt for et trendspottingfirma at forudsige, at Light-sodavand er på vej ud, på trods af at "Coca-Cola" stort set i samme øjeblik havde lanceret deres Coca-Cola Zero med tilhørende, omfattende markedsføring (primo 2007).

Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.