Coca-Cola Zero

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En Coca-Cola Zero

Coca-Cola Zero er ligesom Coca-Cola Light ikke tilsat sukker, heraf navnet 'Zero'. Sødestofferne i 'zero' skulle minde mere om smagen af rigtig sukker end i andet light sodavand[Kilde mangler].

Markedsføring[redigér | redigér wikikode]

Coca-Cola Zero blev lanceret i Danmark d. 15. januar 2007 efter at være blevet lanceret i store dele af verden i 2006. Blandt andet på grund af Carlsbergs markedsføring blev Coca-Cola Zero hurtigt en succes[Kilde mangler]. Markedsføringen af Coca-Cola Zero er tydeligvis rettet mod mænd, imens Coca-Cola Light virker mere neutral eller direkte markedsført til kvinder[Kilde mangler].

I dag er Danmark det land i verden, hvor der bliver drukket mest Coca-Cola Zero per indbygger[Kilde mangler].

Helbredsvirkninger[redigér | redigér wikikode]

Coca-Cola Zero anses for at være et sundere alternativ til den almindelige Coca-Cola. Sødemidlet aspartam er imidlertid et ret omdiskuteret produkt i medicinske kredse[Kilde mangler], og ét studie udført på rotter har vist en sammenhæng mellem indtagelse af stoffet og fremkomsten af visse kræftformer.[1] Endvidere tyder forsøg på at kunstige sødestoffer kan virke stimulerende på ens sult, således at man spiser mere, når man indtager sukkerfri sodavand[2] Et andet ankepunkt i relation til sundheden omkring sukkerfri cola, er at disse indeholder så store mængder fosforsyre, at de giver syreskader på tænderne.[3]

Omvendt ser det ud til, at i hvert fald forbindelsen til udvikling af kræft er tilbagevist. Endvidere skulle det være aldeles uskadeligt at indtage aspartam så længe man holder sig under den fastsatte grænseværdi på 40 mg/kg kropsvægt per dag.[4]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Mad og drikke Stub
Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.