Troels Skjærbæk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Troels Skjærbæk
Født 21. maj 1974 (48 år)
Herning
Statsborger Danmark Dansk
Bopæl Malmø
Beskæftigelse Bassist
Associeret med
Instrumenter
Kontrabas

Troels Skjærbæk (født 21. Maj 1974 i Herning) er en dansk bassist.

Han er opvokset i Lind, hvor han begyndte at spille guitar og senere bas. Spillede i de første år i mange forskellige, lokale sammenhænge og dannede så i 1992 bandet Inside The Whale, sammen med Marcus Winther-John, Lars Skjærbæk og Peter Bjerrum. Bandet fik hurtigt succes og var med i finalen i DM i Rock både i 1992 og 1993. I 1993 vandt bandet Jyllandspostens musikkonkurrence "Chancen" på Midtfyns Festivalen. Det førte videre til udgivelsen af fore studie-albums og et hav af livekoncerter i ind- og udland.

Inside The Whale blev opløst i 2001.

Troels blev herefter medlem af rockbandet Baal, som han stadig spiller med. Sammen med Baal har han lavet fire studie-albums og musik til tre teaterstykker Antigone, The Last Show og Trold Tæmmes.

Sammen med Lars Skjærbæk er han også med i Boat Man Love, der er backingband for Michael Falch.

Han har desuden spillet freelance for forskellige artister, både på plade og live. Gennem tiden har han spillet med, indspillet med og sunget kor for bl.a. Poul Krebs, Michael Learns To Rock, Hush, Signe Svendsen, Thomas Buttenschøn, Lisa Nilsson, Kevin Welch, Henning Kvitnes, Claudia Scott og Dustin Welch.[1]

Troels Skjærbæk har endvidere i en årrække turneret rundt som bassist for entertaineren Niels Hausgaard.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
MusikSpire
Denne danske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi