Uldum Højskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Uldum Højskole
UldumHøjskole.jpg
Generelle informationer
Sted Danmark Uldum, Danmark
Indviet 1849; 171 år siden (1849)
Forstander Kurt Willumsen
Eksterne henvisninger
www.uldum-hojskole.dk
CVR-nummer 16011118 Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Uldum Højskole er en almen, grundtvigsk folkehøjskole i Uldum. Den er Danmarks næstældste (efter Rødding Højskole fra 1844) og blev grundlagt i 1849 af lægprædikanten og bondeagitatoren Rasmus Sørensen.

Plads i højskolehistorien[redigér | redigér wikikode]

Rødding Højskole var ifølge Poul Erik Søe ikke folkelig fra starten og ville i de første år ikke have grundtvigske lærere. Så Uldum Højskole blev den første virkeliggørelse af Grundtvigs højskoletanke.[1] Rødding Højskole var afskåret fra at virke under det tyske styre 1864-1920, så Uldum Højskole har haft den længste samlede virketid af alle højskoler i Danmark – og dermed i hele verden.

Faciliteter[redigér | redigér wikikode]

Skolens stolthed er musikhuset, der blev opført i 1997 med 2 store spillelokaler, 3 mindre øverum og Uld Lyd Studiet. Lydstudiet er anvendt til over 600 indspilninger, bl.a. af cd'er fra den årlige Uldum Gademusik Festival, der er udsprunget af de korte folkemusikkurser, som skolen har tradition for i sommerhalvåret.

Skolen har desuden egen svømmehal, kor- og teatersal, idrætssal, fitnessrum, beachvolleybaner, forskellige værksteder m.v.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]