Uldum Gademusik Festival

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Uldum Gademusik Festival
Sted Uldum, Danmark
Aktive år 1996 - nu
Dato Første lørdag i juli
Genrer Folkemusik, Gademusik, Lirekassemusik, Gøgl, Jazz, Folkedans, Viser, Skønhedskonkurrence
Billetpris 100 kr.
Scener 20 forskellige scener rundt om i Uldum by

Uldum Gademusik Festival er en uldumsk festival for gademusik, amatørmusikere, -dansere og -performere fra både Danmark og udlandet suppleret med en række professionelle. Festivalen indeholder herudover gøgl, tryllekunst og tidligere også skønhedskonkurrence for kvinder over 50. De seneste år er festivalen blevet udvidet med bl.a. et område med udstilling af veteranbiler, optræden af internationale gadegøglere, produktion af street art samt en gøgler- og musikgudstjeneste i kirken.

Festivalen afholdes i Uldum hvert år den første lørdag i juli, men fra 2015 og frem udvides festivalen med optræden fredag aften på en af scenerne i byen. Festivalen er baseret på frivillig arbejdskraft fra indbyggerne i Uldum og kursisterne på Uldum Højskole. Overskuddet fra festivalen uddeles til lokale foreninger og borgergrupper i Uldum-området. Festivalen arrangerer hvert år en række busruter fra forskellige dele af Danmark til festivalen. Der udgives også en årlig cd med bidrag fra årets optrædende, indspillet i Uld Lyd Studiet.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Festivalen blev første gang afholdt i 1996 og har sit udspring i folkemusikkurserne på Uldum Højskole med musiklærer Flemming Sønderup i spidsen.

Scener[redigér | rediger kildetekst]

På festivalen optræder amatører på forskellige scener rundt om i byen. Hver scene har sit eget særpræg: Børnescenen, Dansescenen, Etnisk scene, Folkescenen, Fru Larsens Cafe-scenen, Gadescenen, Gøglerscenen, Hovedscenen, Jazzscenen, Kirken, Kommunescenen, Korscenen, Krohaven, Kroscenen, Kræmmerscenen, Musikgyden, Sangskriverscenen, Seniorscenen, Street Art Cafe, Troubadurscenen, Visescenen, Venneteltet og Værtshusscenen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.