Spring til indhold

Vagn Jacobsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vagn Jacobsen
Født14. september 1884 Rediger på Wikidata
Valby, Danmark Rediger på Wikidata
Død24. maj 1931 (46 år) Rediger på Wikidata
Usserød, Danmark Rediger på Wikidata
GravstedVestre Kirkegård Rediger på Wikidata
FarCarl Jacobsen Rediger på Wikidata
MorOttilia Jacobsen Rediger på Wikidata
SøskendeHelge Jacobsen Rediger på Wikidata
ÆgtefælleJo Jacobsen (1906-1922) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseBrygger Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
UdmærkelserRidder af Æreslegionen,
Ridder af Dannebrog (1920),
Dannebrogordenens Hæderstegn (1924) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Vagn Carl Jacobsen (født 14. september 1884 i København, død 24. maj 1931 i Usserød) var en dansk bryggeridirektør og museumsgrundlægger.

Han var søn af brygger Carl Jacobsen og Ottilia (født Stegman) og var i en årrække direktør for Carlsberg Bryggerierne. Bror til museumsdirektøren Helge Jacobsen.

Han var på studieophold i England, Skotland og USA 1902-04 og 1903-04 fik han bryggereksamen fra Wahl-Henius Institute i Chicago. 1904-05 var han brygmester i Nykøbing Falster, og 1905-07 var han igen på studieophold; denne gang i Tyskland og Østrig. Han fik eksamen fra Versuchs- und Lehranstalt i Berlin. 1907-11 var han direktør for bryggeriet Carlsminde i Nyborg, overinspektør på Carlsberg 1911 og direktør for Carlsberg fra 1914.

Han var stifter af Carlsberg Museet, medlem af bestyrelsen for Bryggeriforeningen, for Det Kongelige Danske Haveselskab, for Zoologisk Have. Han var formand for Dansk Lawn Tennis Forbund, Dybbøl Skanse Nævnet, kasserer for Pasteur Fonden, for Mindeparken Aarhus og for Sønderjysk Fond.

Vagn Jacobsen var Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand. Desuden ridder af Æreslegionen.

Han lod arkitekt Povl Baumann opføre Villa Svastika (efter Carlsbergs daværende logo) på Rungsted Strandvej i Rungsted til sig selv. Haven var anlagt af G.N. Brandt. Villaen blev revet ned i 1983.

Han blev gift 1. gang 2. oktober 1906 med Hansine Johanne Marie f. Christiansen (bedre kendt som Jo Jacobsen) og 2. gang 4. juli 1923 med Xenia B.S. f. Jacobsen, datter af forretningsfører Frederik Jacobsen.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi