Wario

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wario
Første spilSuper Mario Land 2: 6 Golden Coins
Designet afHiroji Kiyotake
Stemme af
Charles Martinet

Wario er en fiktiv antihelt figur fra Nintendo. Figuren fik sin debut i spillet Super Mario Land 2: 6 Golden Coins til Game Boy, som blev udgivet i 1992. Han er rival til Mario. Han stemmelægges af Charles Martinet. Wario's navn på japansk "Warui", det betyder dårlig. Han er både en superskurk og en superhelt i videospil.

Karakter[redigér | rediger kildetekst]

I 1992 fik Hiroji Kiyotake en ide om, hvor Mario skal kæmpe mod sin onde dobbeltgænger. Wario har næsten samme design som Shigeru Miyamotos karakter Mario har. Wario har en gul T-shirt, lila bukser, en gul kasket med en blå eller lilla W logo, to korte ben, en lyserød næse, et mærkeligt overskæg, store muskuløse arme og grønne sko.

Spin-off[redigér | rediger kildetekst]

Wario har 4 spil i Wario-land: Super Mario Land 3 Wario Land, Wario Land 2, Wario Land 3 og Wario Land 4. I den første spil, optråte Wario som en superskurk.

I 2003 kom der et ny spil, Warioware. I 2004 afsløredes det, at Wario var en superhelt. Når Wario spiser hvidløg, bliver han til Wario Man.

SpilfigurerSpire
Denne spilfigur-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.