Wario

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wario
Wario emblem.svg
Information
Første gang set Super Mario Land 2: 6 Golden Coins
Skabt af Hiroji Kiyotake
Alias Wario Man
Arbejde Opdagelsesrejsende
Søskende Waluigi Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Wario er en fiktiv figur fra Nintendo og Marios modstander. Figuren fik sin debut i spillet Super Mario Land 2: 6 Golden Coins til Game Boy, som blev udgivet i 1992. Stemmen til Wario bliver indtalt af Charles Martinet. Han er bror til Waluigi, der stemmelægges af Charles Martinet. Wario med Wa det betyder en dårlig Mario. Han er både en superskurk og en superhelt i videospil.

Karakter[redigér | redigér wikikode]

I 1992 fik Hiroji Kiyotake en ide om, hvor Mario skal kæmpe mod sin onde dobbeltgænger. Wario-karakteren var baseret på Skipper Skræks ærkefjende Brutus. Wario har næsten samme design som Shigeru Miyamotos karakter Mario. Wario har en gul T-shirt, lyserøde bukser, en gul kasket med W, to korte ben, en lyserød næse, et mærkligt overskæg og to store muskuløse arme. Hans højde er 1,70 cm.

Wario-spil[redigér | redigér wikikode]

Wario har 4 spil i Wario-land: Super Mario Land 3 Wario Land, Wario Land 2, Wario Land 3 og Wario Land 4.

I 2003 kom der et ny spil, Warioware. I Warioware har Wario en kæreste, Mona. I 2004 afsløredes det, at Wario var en superhelt. Når Wario spiser hvidløg, bliver han til Wario Man.

SpilfigurerStub
Denne spilfigur-relaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.