Wario

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wario
Wario emblem.svg
Information
Første gang set Super Mario Land 2: 6 Golden Coins
Skabt af Hiroji Kiyotake
Spillet af Charles Martinet
Alias Wario Man
Køn Han
Race Menneske
Arbejde Opdagelsesrejsende
Søskende Waluigi Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Wario er en fiktiv antihelt figur fra Nintendo. Figuren fik sin debut i spillet Super Mario Land 2: 6 Golden Coins til Game Boy, som blev udgivet i 1992. Han er rival til Mario. Han stemmelægges af Charles Martinet. Wario's navn på japansk "Warui", det betyder dårlig. Han er både en superskurk og en superhelt i videospil.

Karakter[redigér | redigér wikikode]

I 1992 fik Hiroji Kiyotake en ide om, hvor Mario skal kæmpe mod sin onde dobbeltgænger. Wario har næsten samme design som Shigeru Miyamotos karakter Mario har. Wario har en gul T-shirt, lyserøde bukser, en gul kasket med en blå eller lilla W logo, to korte ben, en lyserød næse, et mærkligt overskæg og to store muskuløse arme.

Spin-off[redigér | redigér wikikode]

Wario har 4 spil i Wario-land: Super Mario Land 3 Wario Land, Wario Land 2, Wario Land 3 og Wario Land 4. I den første spil, optråte Wario som en superskurk.

I 2003 kom der et ny spil, Warioware. I 2004 afsløredes det, at Wario var en superhelt. Når Wario spiser hvidløg, bliver han til Wario Man.

SpilfigurerSpire
Denne spilfigur-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.