Luigi's Mansion

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Luigi's Mansion
Luigi's Mansion Logo.png
Generelle oplysninger
Udvikler Nintendo EAD
Udgiver Nintendo
Regissør Hideki KonnoRediger på Wikidata
Designer Shigeru Miyamoto (producent)
Takashi Tezuka (producent)
Hideki Konno (regissør)
Hiroshi Yamauchi ("executive producer")
Komponist Kazumi TotakaRediger på Wikidata
Udgivet Japan 14. september 2001
USA 18. november 2001
Den Europæiske Union 3. maj 2002
Genre Adventurespil
Spiltype Singleplayer
Platforme Nintendo GameCube
Aldersgrænse ESRB: E (Everyone)
PEGI: 3+
ELSPA: 3+
OFLC: G8+
Eksterne links
Luigi's Mansions hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Luigi's Mansion (ルイージマンション Ruīji Manshon) er et adventurespil udviklet af Nintendo Entertainment Analysis and Development og udgivet af Nintendo til Nintendo GameCube. Det blev udgivet i Japan 14. september 2001, i Nordamerika 18. november 2001 og i Europa 3. maj 2002. Spillet var en lanceringstitel for GameCube, den første store Nintendo-konsol med en lanceringstitel uden Mario i hovedrollen.

Spillet foregår i et hjemsøgt herskabshus, hvor Luigi leder efter sin bror Mario. For at hjælpe Luigi i sin søgen, har en gammel professor ved navn Elvin Gadd udstyret ham med "Poltergust 3000", en støvsuger, der bruges til at fange spøgelser, og en "Game Boy Horror", et apparat, der bruges til at kommunikere med Gadd.

Luigi's Mansion blev relativt godt modtaget af spilanmelderne, til trods for at blive kritiseret for sin længde. Spillet har solgt over 2,5 millioner kopier, og er det femte bedstsælgende spil til Nintendo GameCube. Det var også et af de første spil, som blev udgivet på nyt som en Player's Choice-titel.

computerspilStub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.