Wikipedia-diskussion:Fokusmåned/Juni 2017

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er folk bange for at redigere dette måneds fokusemner? Gør dog et forsøg vi er mange der kan hjælpe hinanden ved at kigge hinanden over skulderen. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. jun 2017, 17:32 (CEST)

Der er vist tale om et større og mere generelt problem, som bør tages på Landsbybrønden. Den faste skare skrumper ind eller nedsætter aktivitetsniveauet. Kræfterne rækker tilsyneladende knap og nap til at rette op tilføjelser fra ikke-registrede og nye brugere. Der bliver ikke patruljeret nok, og rettelser, der ikke har været gode nok til umiddelbart at kunne godkendes falder dagligt for 30-dagesfristen og bliver automatisk patruljeret. Dvs. det er de tvivlsomme redigeringer, der går igennem. Så Wikipedias kvalitet falder dermed kraftigt for tiden, uanset bestræbelserne med bl.a. denne fokusmåned. --Madglad (diskussion) 3. jun 2017, 20:35 (CEST)
Hej kære medskribenter! Det er svært at nærlæse, redigere PoV og neutralitet, samt rette i eksisterende artikler, især i store artikler og kontroversielle emner kendt fra sensationelle medier. Det tager masser af tid og energi, især hvis der ikke er klare retningslinjer for hvad der egentlig skal rettes i hver enkel artikel (f.eks. hvad er egentlig problemet i artiklen Dannebrog eller artiklen Kakao? Skal der fjernes PoV eller indsættes kilder?). Derfor er det ikke lige så nemt at rydde op som at skabe nye, gode artikler eller stubbe i en almindelig fokusmåned.

Mit forslag er at denne store Operation Cleanup fortsætter hele året, sideløbende med almindelige fokusmåneder - hvad synes I? Der kunne hver måned indsættes link til Operationen sammen med fokusmånedslinket øverst på alle artikelsiderne.

Der kunne måske gives ekstra inticement med et skabelon og stjerner for brugerne, der deltager (hver deltager kunne kaldes Månedens Oprydder, Månedens Pedel eller Wikipedias Rengøringstjeneste og få stjerner til sin profil).

P.S. Har ikke selv været i stand til at bidrage de sidste måneder pga. ny arbejde og udvandring til Tyskland. Nu vender jeg frygteligt tilbage.

Tschüss! Leliva (diskussion) 22. jun 2017, 11:12 (CEST)

Det er nok nødvendigt hvis mange flere artikler skal rettes, det tager jo lang tid. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 22. jun 2017, 11:34 (CEST)
Mener at det er et meget godt foreslag Leliva kommer med. Jeg tilslutter mig til dette. Måske kan der oprettes et Brugerboks med "Månedens opryder" eller andre navne, for dem der deltager.  •   Rodejong   💬 ✉️ 22. jun 2017, 12:45 (CEST)