Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Færøerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Klassificering[redigér wikikode]

Hej WPFO! Jeg har i de sidste par dage rodet lidt med at få artikler med Skabelon:WPFO klassificeret efter vurderingsskalaen, jeg er nået igennem de første 100 150 i Speciel:WhatLinksHere/Skabelon:WPFO. Jeg har haft nogen dillemaer med om artikler skulle klassificeres som stub eller som start, men hvis i er uenige i en klassificering kan i altid ændre den. Derudover fandt jeg nogle fejl i skabelonen som er blevet rettet. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 23. sep 2014, 10:08 (CEST)

Hej InsaneHacker, det er fint at du er gået i gang med dette, jeg har tilsluttet mig dette arbejde :) Jeg prøvede at oprette en side til kategorierne, men det virkede ikke, hvis man indsætter klasse=Kategori, så står der stadig, at den er ukategoriseret, er dette mon noget du kan gøre noget ved? Mvh. EileenSanda (diskussion) 23. sep 2014, 10:59 (CEST)
Hej igen, nå, jeg kan se nu, at du allerede har fikset problemet som jeg nævnte med kategorierne, super, tak for det :) EileenSanda (diskussion) 23. sep 2014, 11:01 (CEST)
Ja, skulle lige til at skrive det. No problem. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 23. sep 2014, 11:03 (CEST)

En lille opdatering; jeg har oprettet en ny klasse kaldet "Flertydig" som kan anvendes på sider som er flertydige. Jeg regner med også at implementere klasser såsom Skabelon, Omdirigering og en klasse kaldet "Projekt" som dækker sider som omhandler selve projektet. (For eksempel denne side) Mvh. InsaneHacker (diskussion) 28. sep 2014, 13:20 (CEST)

Hov, Skabelon-klassen findes allerede, mybad. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 28. sep 2014, 13:22 (CEST)
Omdirigering-klassen er nu oprettet, dog er de fleste omdirigeringer ikke kategoriseret så de er lidt svære at finde. Hvis i støder på nogen kan i tilføje den. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 28. sep 2014, 13:31 (CEST)
Tak for det InsaneHacker :) Ja, jeg skal nok bruge omdirigering-klassen, hvis eller når jeg finder sådan en, jeg tror nok at jeg selv har oprettet nogle stykker af omdirigeringssider, som hører til projekt-Færøerne.EileenSanda (diskussion) 28. sep 2014, 14:20 (CEST)

Der er nu ikke flere uklassificerede artikler med {{WPFO}}. Godt arbejde! Mvh. InsaneHacker (diskussion) 7. okt 2014, 09:38 (CEST)

Lister over artikler via wikidata[redigér wikikode]

Jeg har kigget på nyt værktøj, som danner lister over emner i wikidata. Og for dette projekt har jeg lavet 3 rapporter:

Men der skal mere data ind på tidspunkt. Areal er helt nyt. Indbyggertal er der hellere ikke arbejdet med. Og det kunne rart med nye tal i stedet for at importere gamle tal. Og kan godt mangler noget i listerne af emner. Og de gamle kommuner skal også håndteres på en eller anden måde.

Jeg kan se at de data som er, dækker hvad der er i infoboks med undtagelse af markantal. Så målet på sigt at få de nødvendige data, så fx ændring af borgmester sker i wikidata, så man ikke skal ændre alle andre wiki'er. Og det er tilladt at oprette en person i wikidata uden at der er en artikel tilknyttet. Men jeg håber det kan være et nyttig værktøj på lang sigt. --Steen Th (diskussion) 19. sep 2015, 16:39 (CEST)

Mark-antal? Mener du markatal?--Batmacumba (diskussion) 19. sep 2015, 17:36 (CEST)
Jep. Det gik lidt hurtig... Jeg er har tjekket lidt på det. Det ligner, at Húsavík (Sandoy) bliver forvekslet med Húsavík på Island.... og problemer med par enkelte artikler, som både er angivet som bebyggelse og ø. --Steen Th (diskussion) 19. sep 2015, 21:10 (CEST)
Ofte ligger der kun en bygd på øen, i så fald omfatter artiklen ofte både bygd og ø. Det vil være kunstigt at skille det ad. Har flyttet Húsavík på Island til Húsavík (Island), selvom de fleste wikier har den under Husavik, men da Færøerne jo fylder lidt mere i dansk sammenhæng end generelt, synes jeg det er berettiget.--Batmacumba (diskussion) 19. sep 2015, 21:34 (CEST)
Enig. Húsavík kunne blive en flertydig artikel og det norske sted Husavik kunne komme med i den. Et andet problem er at en del færøske (og grønlandske) steder er registeret med p17=Danmark i Wikidata... --Steen Th (diskussion) 19. sep 2015, 23:04 (CEST)

Portal:Færøerne/Emner - navbokse[redigér wikikode]

Jeg faldt over Portal:Færøerne/Emner, som var portal-sider, men reelt er navigationsbokse. Så de er alle blevet flyttet og ændret til at bruge Skabelon:Navboks. Men de navigationsbokse er ikke blevet brugt. Men nu er det nemmere at finde de artikler, hvor navigationsbokse mangler, da der er et link til et værktøj til finde de steder, hvor skabelonen mangler. --Steen Th (diskussion) 18. mar 2016, 11:31 (CET)