Wikipedia:Flytteforslag/Kategori:Comunitat Valenciana

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kategori:Comunitat Valenciana til Kategori:Valenciaregionen. For at få en ensartet navngivning og kategorisering af de spanske regioner, byen Valencia findes under Kategori:Valencia, så den kategori er optaget. Det er min opfattelse, at region er et ord der for de fleste danskere er lettere at forstå end Communitat, da få danskere kan spansk. Så jeg tror, at region vil være det hyppigst benyttede i Danmark. Vigtigt med respons også gerne til de øvrige kategorier i Kategori:Regioner i Spanien, da der oprettes underkategorier med navnet/navnene. --Patchfinder (diskussion) 15. okt 2013, 23:54 (CEST)

  •  Kommentar - Kategori:Regioner kan måske bruges som inspiration, og her er der forskellige løsningsmodeller. I de fleste af de tilfælde, jeg har tjekket, bruges bare navnet, idet det formodentlig ikke kan forveksles med andet, typisk en by. Jeg fandt to andre modeller (med udgangspunkt i dit eksempel): Valencia (region) eller Valencia-regionen. Sidstnævnte findes i Kategori:Chiles regioner, og her har jeg vist skrevet alle artikler - jeg vil ikke have problemer med at ændre dem til parentes-udgaven, hvis vi skulle blive enige om det i denne diskussion. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. okt 2013, 07:37 (CEST)
Det er mest dem der hedder det samme som en by, som jeg er i tvivl om, for de øvrige er det mest om navnet er korrekt stavet på spansk/dansk. Valencia-regionen er nok mere korrekt end uden bindestreg, så det er nok den løsning jeg foretrækker. Løsningen med parenteser kan også bruges, men er ikke min foretrukne, da de er mindre mundrette at udtale. --Patchfinder (diskussion) 17. okt 2013, 17:38 (CEST)
Pointen med parenteser i artikelnavne er da netop at de er mere mundrette, da et antal af de indgående links vil have navnet uden parentes som den synlige tekst. --Palnatoke (diskussion) 21. okt 2013, 00:53 (CEST)
Jeg har en tanke om at formen Valencia-regionen, bruges når det bruges om en region der er opkaldet efter en by (e.lign) i området - på samme måde som kommuner, sogn mv (og bør også gælde provinser). Mens med parentes - Valencia (region) - som ikke er opkaldt efter et by (e.lign), når navnet uden parentes er flertydig. Så der kommer lidt system i valg af navn. --Steen Th (diskussion) 2. dec 2013, 12:17 (CET)
Konklusion:
Kategorien ændres til Kategori:Valencia (region) med parentes. For at opnå en ensartet navngivning og en metode der kan nås enighed om. --Patchfinder (diskussion) 26. dec 2013, 19:00 (CET)