Wikipedia:Landsbybrønden/Alder for levende personer fra Wikidata i infobokse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Alder for levende personer fra Wikidata i infobokse[rediger kildetekst]

Jeg har forstået at det længe har været et ønske at infobokse automatisk kan angive alderen på levende personer hvis fødseldatoen er på Wikidata. Jeg har nu udvidet skabelon {{Wikidata-tid}} så det bliver muligt. Det kommer til at betyde at skabelonen {{Dato og alder}} ikke længere behøves i infobokse for personer med kendt fødselsdato (og derfor ikke behøves fjernes når de dør).

Foreløbig ligger den nye kode i Modul:Sandkasse/Dipsacus fullonum/Modul:Brug Wikidata og et antal testcases i Skabelon:Wikidata-tid/testcases. Hvis ingen finder fejl eller har andre indvendinger, vil jeg opdatere {{Wikidata-tid}} og person-infobokse tirsdag eller onsdag. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. okt 2021, 18:02 (CEST)

Tak for godt arbejde. :-) Pugilist (diskussion) 11. okt 2021, 18:06 (CEST)
Jeg er også meget glad at det nu er blevet gjort. Jeg har en rapport Bruger:Steenth/lister/infoboks med wikidata fd-data sat af skabelon hvor en af skabeloner med alder mv. bliver brugt. Om det er i infoboksen ved jeg ikke. Men det er de fleste af dem. --Steen Th (diskussion) 11. okt 2021, 22:25 (CEST)
Gjort Modul:Brug Wikidata, Skabelon:Wikidata-tid/doc og Skabelon:Wikidata-parametre er opdateret. Jeg har også opdateret infoboksene {{Infoboks Wikidata person}}, {{Infoboks skuespiller}}, {{Infoboks leder}}, {{Infoboks cykelrytter}} og {{Infoboks musiker}}, men der mangler fortsat en del person-infobokse som også skal opdateres. Det varer sikkert nogle dage før ændringen er slået igennem i alle over 100.000 påvirkede artikler. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. okt 2021, 22:36 (CEST)
Jeg har nogle flere infobokse bla. {{Infoboks fodboldspiller}} {{Infoboks håndboldspiller}} og jeg vil forsætte med endnu flere. Specielt Infoboks håndboldspiller bliver alder udskrevet via en skabelon. Det var få som blev udskrevet fra Wikidata.
Jeg går i overvejelse i fjerne født- og dødsdato'er, som enten er sat med skabelon eller direkte angivet. ER der andre som har en holdning på det? --Steen Th (diskussion) 14. okt 2021, 10:52 (CEST)
Brug af Skabelon:Dato og alder bør fjernes fra infobokse for afdøde personer (jeg kan om ønsket lave en wikidatasøgning efter artikler), og den kan evt. fjernes for levende personer så den ikke risikerer at blive stående efter deres død. Men manuelt indsatte datoer kan i visse tilfælde indeholde information (f.eks. kilder) som ikke findes på Wikidata, så de bør ikke fjernes automatisk uden kontrol i hvert tilfælde. Jeg kan ikke se nogen grund til at fjerne Skabelon:Dødsdato og alder hvor den bruges eller manuelt indsatte dødsdatoer med alder. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. okt 2021, 12:00 (CEST)
@Dipsacus fullonum: {{Dato og alder}} tjekker om dødsdato (P570) findes. Og hvis det er tilfældet, sættes det i sporingskategorien Kategori:Sider med skabelon til levende personer er på døde personer. Det fanget netop brug af {{Dato og alder}} på afdøde... Så der ikke noget stort behov for at rydde op. Det store arbejde er sket, så nu er det kun nyt, som kommer løbende.
Netop den sporingskategori er kommet, er pga. at der længe har været problemer med håndtering af den skabelon. I første omgang havde jeg en rapport som skule fange det. Men det var svært at følge op på. Så spørgsmålet er at få ryddet op i det, som er blevet gjort for at omgå problemet.
Den sletning af datoer i infoboks vil jeg tage hensyn til evt. noter/referencer ved at det skal matche præsis. Dvs scriptet skal fange begyndelsen af næste parameter.
En årsag til at jeg vil fjerne skabeloner fra infoboks er for at kunne se hvad Wikidata bruger. Fx hvis der ikke overensstemmelse af datoer i indledning, Wikidata og evt {{FD}} Det kræver en del opslag hvis datoer fra Wikidata ikke står direkte i infoboksen. --Steen Th (diskussion) 14. okt 2021, 17:54 (CEST)
Oh, jeg var ikke opmærksom på Kategori:Sider med skabelon til levende personer er på døde personer. Jeg har netop tømt kategorien og samtidig sat "sted=ja" for hentning af fødselssted og dødssted ind i 2 personinfobokse hvor jeg så at de manglede.
Ligesom Skabelon:Dato og alder tjekker om en person er død, kunne den også tjekke den angivne fødselsdato passer med fødseldatoen på Wikidata. Skabelon:Dødsdato og alder kunne gøre det samme med både fødsels- og dødsdato. Det er et argument for at beholde brugen af disse skabeloner. Tjekket udføres nemmest i lua, men det vil ikke være noget problem for mig at lave et modul til det. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. okt 2021, 15:09 (CEST)