Wikipedia:Landsbybrønden/Foto-wiki-træf

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Foto-wiki-træf[redigér wikikode]

Hvad med nogle foto-wiki-træf cirka hver anden måned. Ideen skulle være at bringe flere fotografier frem til artikler der mangler eller som supplering. Tanken var at opstarten på dette projekt skulle være byer eller områder i "midten" af Danmark, således at ingen får for langt at rejse. Konkret kunne første mål være Fredericia.

Inden foto-wiki-træffet udarbejdes en liste over mulige emner der bør fotograferes, ved at gennemtrawle artikler fra området.

Hvad siger i til det? Og hvad med Fredericia som første sted? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 22. feb 2014, 19:47 (CET)

Bare til orientering så var undertegnede en tur i Fredericia i april sidste år, hvor stationen, bymuseet og DSB Mindelund blev gennemfotograferet. Voldanlægget var naturligvis heller ikke til at undgå. Billederne af stationen er for længst uploaded til commons, mens det bare skal gøres for resten. Til gengæld blev det ikke til noget med billeder af minibyen, da den var lukke den dag. Så hvis Fredericia bliver målet, vil det nok være oplagt at satse på en deres åbningsdage.
Generelt lyder ideen i øvrigt fint. Det vil give noget konkret at tage fat i, og man er sikker på, at der kommer noget brugbart ud af det. --Dannebrog Spy (diskussion) 22. feb 2014, 20:24 (CET)
Wikimedia Sverige har et par gange lejet en minibus og sat nogle magnetskilte på den. Så har de kunne dække et større område. Man kunne godt forestille sig at Wikimedia Danmark ville finansiere et lignende tiltag. Hvis man tager et udgangspunkt, kan man lægge en mere eller mindre fast slagplan for dagen og besøge forskellige steder. Godt vejr kan Wikimedia Danmark dog næppe sørge for. --|EPO| COM: 23. feb 2014, 12:45 (CET)

Artikler fra Fredericia der mangler fotografier[redigér wikikode]

Gader og vej

Nørreport (Fredericia), Danmarksgade (Fredericia), Gothersgade (Fredericia), Carolinelund (Fredericia), Frederik III's Plads, Jernbanegade (Fredericia), Prangervej, Vejlevej (Fredericia), Vesterbrogade (Fredericia), Vestre Ringvej (Fredericia), Ydre Ringvej (Fredericia)

Bøgely (Fredericia), Erritsø, Taulovmotorvejen, Snoghøj, Den Historiske Miniby, Alléskolen, Fredericia Bryggeri, Bülows Kaserne, Garnisonssygehuset i Fredericia, Fredericia Gymnasium - et bedre billede,

Fredericia Idrætscenter, Købmagergades Skole, Madsbyparken, Fredericia Messecenter, Sct. Knuds Skole (Fredericia), Shell Raffinaderiet, Skansevejens Skole, Fredericia Teater, Tøjhuset (Fredericia), Vestcenter, Fredericia Vold - supplerende billeder,

Kirker og kirkegårde

Christianskirken (Fredericia) - kun et på Commons, der mangler også indvendige billeder, og af mindestenene for tre RAF-piloter se artiklen, Sankt Knuds Kirke (Fredericia) - bedre billede, men også nogle indvendigt fra, Trinitatis Kirke (Fredericia) - et bedre billede af hele kirken udvendigt uden for mange træer der skygger for motivet,


Fredede bygninger i Fredericia Kommune bl.a.

Gades Gård, Nordstjernen (Fredericia)

Det var hvad lige kunne finde i en fart, der er sikkert flere der mangler foto. Så der er da et reelt behov for en tur til Fredericia med kamara. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 23. feb 2014, 18:58 (CET)

Planlægning[redigér wikikode]

Det ville være rart med kortmateriale hvor lokaliteterne er indtegnet, til den praktiske planlægning af en sådan tur. Hvordan laves det eller er den en der kan være behjælpelig med Fredericia som udgangspunkt. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 24. feb 2014, 19:05 (CET)

Der er nu oprettet en tilmeldingside, hvor andre detaljer også kommer. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 9. mar 2014, 10:17 (CET)