Wikipedia:Landsbybrønden/Kommunalvalg - hvad skal med?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kommunalvalg - hvad skal med?[redigér wikikode]

Jeg har i længere tid skærvet over mod Norsk (Bokmål) Wikipedia, der tilsyneladende har et helt anden politik for kommunalvalg, end hvad vi ser på dansk. Jeg har et eksempel her og her , der er artiklen omhandlende en kommunalbestyrelsen for den givne periode. Mit spørgsmål/kommentar er følgende:

  • Med de "nye" storkommuner vurderer jeg, at det er en relativt enkelt opgave, at udstikke en guide for, og samtidig følge denne, for hvilke artikler der kan være relevante om kommuner. Her tænker jeg på (efter norsk forbillede; kun på politisk front):
  1. Politik i Xkøbing Kommune - dækkende over det politiske billede (jf. no:Politikk_i_Bodø), herunder styringsform (og udvalg), økonomi, valgkreds og det nuværende bystyre (efter valg, altså uden navne, kun statistik).
  2. Kommunalvalg i Xkøbing Kommune - en generel artikel, der viser en statistik over samtlige valg foretaget i kommunen. Jeg ynder at vise dette eksempel frem: no:Kommunestyrevalg i Bodø
  3. Kommunalbestyrelse i Xkøbing Kommune 2009-2013 el. Byråd i Xkøbing Kommune 2009-2013 - udpenslet artikel om den givne periodes byråd. Se eksempel: no:Bodø bystyre 2011–2015. Denne kan virke irrelevant for udlandet; men eftersom notabiliteten grundprincip hedder: Har emnet almen interesse?, hvilket en kommunalbestyrelse i en kommune med 40.000 indbyggere menes at have.

Mit foreslag går såmænd ud på, om dette er noget der er konsensus for - evt. i regi af WikiProjekt - at udbrede til de nuværende kommuner, således det ikke går for vidt. Efter min mening vil dette skabe struktur over kommune-artiklerne. Hvad er jeres mening? --Laketown  (disk) 7. nov 2013, 16:53 (CET)

I den forbindelse vil jeg ikke undlade at gøre opmærksom på skabelonen {{valg}}, se evt Valg, der har en del røde link. Desuden er der sikkert også artikler linket fra skabelonen, der skal have et tjek. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 7. nov 2013, 17:12 (CET)
I og for sig, så synes jeg fint, at man kunne oprette artikler om de nævnte emner. Det bliver dog også et stort arbejde at oprette og vedligeholde, og min interesse for kommunalpolitik er ikke så stort, at det bliver mig, som skriver artiklerne. Men med de nye store kommuner burde det være nemmere at overskue end tidligere. Toxophilus (diskussion) 7. nov 2013, 18:21 (CET)
Jeg kan godt lide ideen, men vil nok kalde projektet WikiProjekt:Kommunalpolitik og vente til efter næste tirsdag med at gå i gang, så vi ikke frister svage sjæle til at blande valgkamp ind i det.. --Palnatoke (diskussion) 9. nov 2013, 09:39 (CET)
Jeg synes Laketowns forslag om Politik i Xkøbing Kommune lyder spændende ... Lad os bare være opmærksomme på, at der ikke går avisreportage i den, men at artiklerne får karakter af leksikonopslag. I øvrigt kunne de enkelte valgperioder (3.'erne) indskrives under hoved-politikartiklerne (1.'erne) - med mindre vi laver dem lige så omfattende som Bodøs. Andreas Müller (diskussion) 9. dec 2013, 21:52 (CET)