Wikipedia:Landsbybrønden/Manglende aviser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Manglende aviser[redigér wikikode]

På dagens møde i Wikipedia:WikiOnsdag/Aarhus/2017 fik vi udleveret en liste over manglende aviser på dansk wikipedia, den er som følger:

Aftenbladet/Aftenbladet Søndag, Arbejderen. København, Arbejdet, Fjerritslev Avis, Flyveposten, Folkets Avis (1860), Folkets Avis (1897), Forposten, Hejmdal Søndagsbladet, Herning Avis, Holstebro Avis, Kalundborg Avis, Korsør Avis, Middelfart Avis, Skagens Avis, The Bulletin, The Danish West Indian, The Herald, The Royal Danish-American Gazette/Dansk Vestindisk Regierings Avis/St. Croix Avis, The Saint Croix Bulletin, The Saint Thomas Gazette/Saint Thomæ Tidende, The Saint Thomas Herald, The West End News, Thisted Amts Avis, V.T. Frederikshavn, Vestjyllands Social-Demokrat, Vestslesvigs Tidende, Ærø Avis, Ærø Venstreblad


De engelske sprogede navne er aviser fra de dansk vestindiske øer. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 9. feb 2017, 17:45 (CET)

Vi har en artikel om Dagbladet Arbejderen, men næppe de andre. Tør man spørge hvem der henvendte sig? Vi mangler i øvrigt også artikler om andre lokale dagblade. --Madglad (diskussion) 9. feb 2017, 17:50 (CET)
Statsbiblioteket som vi pt sammenarbejder med. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 9. feb 2017, 17:56 (CET)
Lyder som et godt samarbejde. Visse af aviserne kunne det være fornuftigt at prioritere højt i anledning af 100-året. --Madglad (diskussion) 9. feb 2017, 18:43 (CET)
Godt projekt. Men der må da være flere - ? F.eks. omtales Nyborg Avis og Nyborg Dagblad her. Og dertil utallige lokale versioner af bl.a. Socialdemokraten. Vh. SorenRK (diskussion) 10. feb 2017, 11:44 (CET)


Statsbiblioteket har digitaliseret ca. 100 titler, og de har 991 forskellige dagblade i avissamlingen – foruden over 1000 distriktsaviser. (info tilsendt fra Statsbiblioteket) Listen ovenover er de aviser de har digitaliseret som ikke findes her på wikipedia. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 10. feb 2017, 15:33 (CET)

På Det Kongelige Bibliotek kan man læse de sidste mere end 100 års aviser på mikrofilm. De var ikke komplette da jeg var forbi sidst. Er det Statsbiblioteket der står for det? --Madglad (diskussion) 10. feb 2017, 18:29 (CET)
@Bruger:Williams1998 (der holder vinterferie og sikkert ikke svarer får efter 20 februar) kan du svarer Madglad på det? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 10. feb 2017, 19:32 (CET)
@Bruger:Madglad - Jeg har modtaget en e-mail der svarer på dit spørgsmål fra Karen: "Ang. mikrofilm på Det Kgl Bibliotek i København – i nogle tilfælde er mikrofilmene formodentlig kopier af de mikrofilm, som vi har i Avissamlingen i Aarhus, mens det i andre tilfælde vil være mikrofilm, som et nu nedlagt firma ved navn Minerva har lavet. Vi mikrofilmer i øvrigt ikke længere i aviserne." --Villy Fink Isaksen (diskussion) 24. feb 2017, 19:10 (CET)


Vi mikrofilmer i øvrigt ikke længere i aviserne.