Wikipedia:Landsbybrønden/Nævenyttig notabilitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Nævenyttig notabilitet[redigér wikikode]

Anmeldelse af Lars Bukdahls artikel "Nævenyttig notabilitet" i Weekendavisen i dag 2019-08-02, bl.a. til dem, der ikke har adgang til artiklen.

Lars Bukdahl, LB, indleder med at fortælle om sin egen brug af dawiki og enwiki, og afslutter: "sjældent dog opsøger jeg den danske Wikipedia, når det gælder mit eget fag, litteratur, fordi graden af information dér, herunder ikke mindst biografisk opdatering (= titler på seneste bøger jo bare), er komplet ustadig." Herefter gives eksempler på manglede og ikke-opdaterede artikler indenfor litteratur-området.

Så ser LB på administratorerne (som kaldes uniformerede), og på "et artikelemnes såkaldte »notabilitet«, altså dets almene relevans, som jo er en noget blakket størrelse at holde styr på".

LB kritiserer sletningen af Hans Reusch (digter) og Tøndemagerens ageren ift. sletningsforslaget af Christian Kronman (digter). Krabat roses for sin indsats.

LB slutter ved at konkludere at der bruges for meget tid på at slette på W.

Hvis nogen har lyst til at læse artiklen: Den står på bagsiden af sektionen "Bøger". --Madglad (diskussion) 3. aug 2019, 00:04 (CEST)

Det lader ikke til at Lars Bukdahl har forhørt sig hos andre wikipedianere, der er tale om ret mange misforståelser om hvad wikipedia er, og ikke er, og personangreb er åbenbart ok i et velrenomeret landsdækkende analogt medie, og det finder jeg både uprofessionelt og skuffende, men LB er vist heller ikke journalist.
Jeg synes heller ikke at man kan rose Krabat ensidigt, hans opslag på facebook demonstrerer manglende viden fra egen og hans følgeres side, det er måske den LB hoppet på, han har i hvertfald kommenteret på opslaget.
Når det er sagt, så demonstrerer den konkrete sag, efter min mening, at der slettes artikler, der med et minimum af indsats, kunne bevares, og at der nogle gange slettes baseret på for få tilkendegivelser, men det er jo også let at oprette gendannelsesforslag, så kritikken skyder bestemt over målet.
Jeg ser kommentaren som et debatoplæg, og det kan måske bruges til at oplyse om hvordan (da)wiki fungerer og hvilke spilleregler der er, for formelt set, har proceduren været overholdt, men det er ikke altid det er godt nok, så det kan måske også resultere i at procedurerne bliver revideret, og det finder jeg ganske nødvendigt.
Til sidst vil jeg generelt takke administratorerne for deres iøvrigt store og frivillige indsats, alle kan begå fejl, problemet er at dawiki er så fremtrædende i søgeresultater, og det ser jeg da gerne at den bliver ved med at være.--Kim Bach (diskussion) 5. aug 2019, 03:32 (CEST)