Wikipedia:Landsbybrønden/Negativ indlæg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Negativ indlæg[rediger kildetekst]

Bør der skrives ind i konsensus, at negative oplysninger skal stå sidst i artikler?
Mvh Mads Haupt (diskussion) 7. okt 2018, 14:13 (CEST)

Nej. De skal stå der hvor det er relevant i artiklens kontekst. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 7. okt 2018, 14:23 (CEST)
Negativitet har altid mindst relevans i DK
Ville være godt, hvis man havde en standard - er træt af, at folk bare sletter indholdet uden at skrive om de flytter det
Mvh Mads Haupt (diskussion) 7. okt 2018, 23:43 (CEST)
Jeg tænker at stilmanuallen godt kan beskrive at kritik af en artikels emne som oftestses er mest relevant enten at at samle i et "kritik-afsnit" sidst i artiklen, eller i forbindelse med de enkelte underafsnit i artiklens brødtekst, men at det generelt er upassende at beskrive kritikken allerede i artiklens indledning.--Kjeldjoh (diskussion) 8. okt 2018, 08:04 (CEST)
Mener ikke det bør være en generel regel, det kommer helt an på den konkrete artikels opbygning osv. Som forklaret her og her på den engelsksprogede Wikipedia er det i visse situationer fornuftigt, mens det i andre situationer er kan anses som POV/upassende og bør flettes ind i et generelt handlingsforløb. Synes også der er en uheldig tendens i retning af standardisering på tværs af alle 240.000 artikler gennem stilmanualen, og det mener jeg ikke bør gøres her, især når udgangspunktet ikke giver mening (»negativitet har altid mindst relevans i DK«). -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 8. okt 2018, 08:16 (CEST)
Enig. —Pugilist (diskussion) 8. okt 2018, 08:21 (CEST)