Wikipedia:Landsbybrønden/Projekt 1 %

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Projekt 1 %[redigér wikikode]

Brugeren Emijrp har på engelsk opregnet at der skal cirka 96 millioner artikler til for at dække alle notable emner. Vi er på dansk p.t. på 183.943 artikler (taget fra {{NUMBEROFARTICLES}}), altså næsten to promille. Det betyder at vi har et godt stykke vej endnu, så derfor vil det give mening med en etapeinddeling. Mit forslag er at vi laver et projekt, der tager Emijrp's opdeling og emne for emne opretter artikler indtil vi er på 1 % af det skønnede antal notable emner. Ja, det vil betyde at nogle af disse artikler vil være korte, måske endda stubbe, for der er ingen grund til at tro at alle emner kan eller skal beskrives langt, men der vil også være længere artikler. Nogle emner er vi allerede over 1 % i, men andre emner skal der arbejdes med. Jeg regner med at launche Projekt 1 % i det nye år. --Palnatoke (diskussion) 17. dec 2013, 20:33 (CET)

Og for at tage et forventet kritikpunkt: Dette handler faktisk ikke om kvantitet over kvalitet, men om at presse os til at komme ind på nogle emner, som vi ikke er helt gode nok til at få dækket. Dette bør også føre til at folk oftere finder i det mindste begyndelsen til det, de skal bruge, i Wikipedia. Og hvis de er tilfredse, giver de forhåbentlig igen ved selv at skrive noget. --Palnatoke (diskussion) 17. dec 2013, 20:33 (CET)

Det lyder spændende, og det er noget af en imponerende liste, Emijrp har lavet. Det kan bestemt fint bruges som inspiration. Jeg vil sikkert gerne deltage i et eller andet omfang. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. dec 2013, 20:52 (CET)
- netop den tanke, jeg havde omkring de danske folkekirker, men det blev jo som bekendt hurtigt skudt ned.--Kort til kirken (diskussion) 17. dec 2013, 21:40 (CET)
Spændende og temmeligt omfangsrigt projekt. Men det er en alle tiders ide at sætte barren ved 1 % da dette, forhåbentligt, er et overkommeligt mål. Ganske givet noget, som jeg vil deltage i. Jeg går ud fra, at artiklerne skal stamme fra hele verden og ikke kun Danmark? Som det er tilfældet med Kategori:Akvarier i Danmark, hvor vi vist allerede har opnået de 1% af de notable emner. Toxophilus (diskussion) 18. dec 2013, 15:53 (CET)
Med akvarierne i Danmark har vi måske allerede nået 1% af verdens notable akvarier, men hvis projektets deltagere er voldsomt ambitiøse, går vi efter 1% af hvert enkelt lands notable akvarier, men det tror jeg ikke jeg vil anbefale. :-) --Palnatoke (diskussion) 18. dec 2013, 17:09 (CET)
Det lyder også lige vel ambitiøst at hvert enkelt land. Kigger man på Kategori:Akvarier, så er der desværre kun én artikel om akvarier uden for Danmark, men det er selvfølgelig positivt, hvis vi kan nå 1 % allerede ved artiklerne om danske emner.Toxophilus (diskussion) 19. dec 2013, 09:02 (CET)