Wikipedia:Sletningsforslag/DSB Aarhus Nærbane

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Selskabet har åbenbart ikke været i brug og er nu under likvidering. Det indgår heller ikke længere i DSB's organisationsplan. Så DSB har åbenbart valgt at drive Aarhus Nærbane uden at udskille driften i et selvstændigt selskab.

Jeg sletter links fra de relevante artikler Aarhus Nærbane og Aarhus Letbane.

Beethoven (diskussion) 28. sep 2012, 11:17 (CEST)

  • Slet artiklen, når indholdet samt ovenstående oplysninger er indskrevet i Aarhus Nærbane. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 28. sep 2012, 14:55 (CEST)
  • Slet. Jeg foreslår sletning, ikke sammenskrivning! For helt ærligt: Hvor notabelt er det, at DSB undervejs i processen er kommet til at oprette et skuffeselskab, de alligevel ikke vil bruge? Artiklen Aarhus Nærbane skal kunne redigeres frit, være trimmet og fokuseret og ikke belemres med bagateller, fordi vi sletter en anden side. Beethoven (diskussion) 28. sep 2012, 19:48 (CEST)
  • Slet Enig med Beethoven --Cgtdk (diskussionbidrag) 29. sep 2012, 12:59 (CEST)
  • Slet Artiklen omhandler jo kun et påtænkt DSB selskab som er blevet nedlagt inden det er kommet idrift. --Wholle (diskussion) 29. sep 2012, 14:01 (CEST)
  • Slet Enig med Beethovens argumentation. --Rmir2 (diskussion) 1. okt 2012, 18:23 (CEST)
  • Slet Et skuffeselskab, der aldrig kom igang, og som i dag er under likvidation ifølge cvr.dk er ikke notabelt. Pugilist (diskussion) 3. okt 2012, 08:33 (CEST)
  •  Kommentar: Selskabets direktør Erik Hansen har udtalt sig til Odder Avis og Horsens Folkeblad, så jeg betvivler, at der blot er tale om et skuffeselskab eller et påtænkt selskab. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 4. okt 2012, 17:07 (CEST)
  •  Kommentar: De klip er fra hhv. 14. december 2011 og 12. maj 2012, så de dementerer jo ikke, at selskabet nu er i likvidation og fjernet fra organisationsplanen. Erik Hansen står på DSB's pressebilleder sammen med andre nøglemedarbejdere under Fjern- & Regionaltog og betegnes som "Direktør Aarhus Nærbane", men altså ikke "Direktør, DSB Aarhus Nærbane A/S" (selvom han måske også er det, indtil selskabet er likvideret). Sammenlign med Anders Egehus, som betegnes "Direktør, DSB S-tog A/S" (det er et datterselskab). Beethoven (diskussion) 4. okt 2012, 23:33 (CEST)
  •  Kommentar - Uanset om det er et "skuffeselskab" eller et "påtænkt selskab", så er det et ubestrideligt faktum, at selskabet, der blev stiftet i 2010, er trådt i likvidation, d.v.s. er i en proces, hvor selskabet skal ophøre med at eksistere. Der har selvfølgelig været en ansat direktør i selskabet, og han har tilsyneladende udtalt sig om nogle fremtidige forhold til lokale aviser. Ifølge artiklen "skal" selskabet være den organisatoriske enhed, der driver en jernbanestrækning. Det kan for det første diskuteres, om selskabet i det hele taget er notabelt (hvad jeg helt klart mener, at det ikke er (oplysningen kunne blot skrives ind i artiklen om jernbanestrækningen)), men det må efter min opfattelse være således, at hvis et DSB-datterselskab højst har været i drift i et års tid, så har selskabet ikke gjort sig tilstrækkeligt bemærket - i hvert fald ikke med mindre der i artiklen kan redegøres for, hvorledes sådan opmærksomhed er skabt. Pugilist (diskussion) 5. okt 2012, 12:07 (CEST)
  •  Kommentar Analogien med S-togene er utvivlsomt vigtig for at forstå DSB's handlemåde, så jeg har i Aarhus Nærbane tilføjet følgende: "Ligesom S-togene i København drives af DSB's datterselskab DSB S-tog A/S, regnede DSB oprindeligt med at drive den århusianske nærtrafik i selskabet DSB Aarhus Nærbane A/S, men det er nu sendt i likvidation." (note til CVR). Det er ikke en komplet sammenskrivning, men imødekommer forhåbentlig Thomas Vedelsbøls synspunkt så meget, så vi i enighed kan slette denne artikel, ligesom det opfylder Pugilists forslag om lige at nævne selskabet i strækningsartiklen. Hvis selskabet mod forventning kommer ud af skuffen og får en glorværdig fremtid, kan vi jo altid skrive om det i Aarhus Nærbane eller DSB eller sågar genoprette artiklen! Beethoven (diskussion) 5. okt 2012, 15:16 (CEST)
Den tilføjede sætning i artiklen om banen synes at redegøre fint for selskabets kortvarige historie. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 5. okt 2012, 20:57 (CEST)
Konklusion:
Der er fuld enighed om at slette artiklen. --|EPO| COM: 9. okt 2012, 08:22 (CEST)