Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/april 2011/Rosenquist bandlyst fra dansk Wikipedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wikipediajournalen

Rosenquist bandlyst fra dansk Wikipedia

Af Sarrus og Dannebrog Spy, 19. marts 2011 og 22. marts 2011

30. december 2010 startede Bruger:Dannebrog Spy en diskussion, der senere blev flyttet til Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Blokering eller bandlysning af Rosenquist af Bruger:MGA73. Denne diskussion handlede om, hvorvidt Bruger:Rosenquist (der tidligere hed Konnex) skulle blokeres eller bandlyses fra dansk Wikipedia. Baggrunden var blandt andet at Rosenquist trods gentagne afslag og blokeringer blev ved med at forfølge et ønske om at ændre i og omgøre for længst afsluttede diskussioner. Der var ikke umiddelbar opbakning til en egentlig bandlysning, så 24. januar blokerede Bruger:Palnatoke Rosenquist med et år som udløbstid.

I den følgende halvanden måned blev fire forskellige brugernavne og en IP-adresse blokeret permanent, mistænkt for at være sokkedukker for Rosenquist. Sokkedukker der fulgte i hælene på flere andre, som Rosenquist allerede før blokeringen havde tilstået at stå bag.

12. marts 2011 skrev Palnatoke så et indlæg på Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Bandlysning af Rosenquist (ex-Konnex), at han havde modtaget 11 mails fra Rosenquist, der trods de gentagne blokeringer stadig ikke ville stoppe med at ændre i afsluttede diskussioner. Dette førte så til, at Palnatoke den 12. marts 2011 startede en bandlysningsafstemning på Wikipedia:Afstemninger/Bandlysning af Rosenquist (ex-Konnex). Det endte med, at seks administratorer støttede en bandlysning. Ingen endte med at stemme imod, efter MGA73 ændrede sin stemme.

Bandlysningen blev effektueret af MGA73 19. marts 2011 kl. 20:08.

Overblik