Wrexham F.C.

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Wrexham A.F.C.)
Wrexham FC
Klubdetaljer
Fulde navn Wrexham Football Club
Kaldenavn(e) The Dragons, The Robins, The Reds
Grundlagt 1864
Forbund England The Football Association
Wales Football Association of Wales
Hjemmebane Racecourse Ground
Wrexham, Wales
Kapacitet 15.500 tilskuere
Cheftræner Bryan Hughes
Liga 2019-20 Conference National
Liga 2018-19 Conference National
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
3. valg
Infoboks opdateret: 30. Juli 2019

Wrexham Football Club er en fodboldklub fra Wrexham, Wales, som blev grundlagt i 1864. Klubben er dermed den ældste fodboldklub i Wales.

Wrexham Football Club ( walisisk : Clwb PEL - droed Wrecsam ) er en walisisk fodboldklub i Wrexham. Dannet i 1864, klubben er den ældste klub i Wales, og det tredje ældste professionelle fodboldhold i verden.

Deres stadion Racecourse Ground er det ældste internationale stadion i verden.

Siden august 2011 har Wrexham FC været tilhænger ejet fodboldklub.

Klubben spiller i Conference Premier (nu National League) som er den femte bedste række i engelsk fodbold - det laveste niveau som de har spillet i, siden de i 1921 blev optaget i de engelske rækker, efter deres nedrykning fra Football League Two i slutningen af sæsonen 2007-08 efter 87 års medlemskab af The Football League.

Wrexham spiller i Conference National, som er den femtebedste række i England. I FA Cup'en har Wrexham flere gange leveret nogle overraskende resultater, bl.a. i januar 1992, hvor den walisiske klub vandt 2-1 hjemme over Arsenal i 3. runde.

I 2012 nåede holdet igen 3. runde, hvor man spillede 1-1 ude mod Brighton & Hove Albion. Omkampen hjemme på Racecourse Ground blev 1-1, men efter 2 × 15 minutters forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence tabte Wrexham med 5-6.

Også i sæsonen 2014-15 nåede man 3. Runde hvor Stoke desværre blev endestation for Wrexham. Holdet tabte ude med 3-1 efter at ha kommet foran med 1-0 [1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FodboldSpire
Denne artikel om en fodboldklub er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.