Yeti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler en kryptid. Opslagsordet har også en anden betydning, se Škoda Yeti.
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Illustration af yetien.

Yetien også kendt som "Den Afskyelige Snemand", er en primat-kryptid der hævdes at husere i Himalaya-bjergene. Man har ingen konkrete beviser for dens eksistens, kun få beviser dukkede op i det 20. århundrede. Flere bjergbestigere påstår at have set en yeti eller dens fodspor i sneen.

Udseende[redigér | rediger kildetekst]

De fleste er enige om, at det drejer sig om et abe-lignende dyr. Yetiens pels siges at være sort, brun eller hvid. Derudover er den kendt for sine overdimensionerede fodspor. Yetiens størrelse siges at være mellem 160 cm og 230 cm.

Skalpen[redigér | rediger kildetekst]

Den 19. marts 1954 trykte Daily Mail en artikel, der omhandlede fundet af en skalp i Himalaya-bjergene. Skalpen var høj, og kunne forveksles med en gorilla. Efter undersøgelser fandt man dog ud af, at hårene fra skalpen ikke stammede fra en kendt primat eller bjørn, som man i første omgang troede. Skindet og pelsen på skalpen viste sig ved nærmere eftersøgning at stamme fra en bjergged.

Dette billede skulle efter sigende forestille en "Yeti-skalpen" udstillet i Khumjung-klostret

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]