Isterødvejen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Isterødvejen
19
Basisdata
Længde: 17 km
Regioner: Hovedstaden

Isterødvejen er en 2 sporet og 2+1 sporet motortrafikvej mellem Isterød ved Hørsholm og Tulstrup ved Hillerød.

Det var den første motortrafikvej i Danmark, og åbnede i midten af 60'erne [1]

Vejen starter i Sjælsmarkvej ved Hørsholm Golfklub og forsætter derefter mod nord. Vejen passer Kirkeltevej i en rundkørsel med adgang til landsbyen Kirkelte. Derfra går motortrafikvejen i udkanten af Store Dyrhave og passerer Overdrevsvejen (Ring 2) med frakørsel til Hillerød. Vejen forsætter under lokalbanen mellem Hillerød og Helsingør, og igennem skoven Stenholtvang og passerer derefter Fredensborgvej med frakørsel til Hillerød C, og derefter frakørsel mod Kagerup.

Vejen forsætter derefter videre nord om Hillerød, hvor den passerer Gadevangsvej med frakørsel til Hillerød V, og derefter Hillerødmotorvejen forlængelsen i en tilslutningsanlæg med frakørsel til København, Roskilde og Helsinge. Motortrafikvejen forsætter videre vest mod Frederiksværk og ender ved Præstevej, hvor der er frakørsel mod Tulstrup.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Vejdirektoratet i 50 år, 1. april 1999" (PDF). Arkiveret fra originalen (PDF) 4. marts 2016. Hentet 3. juli 2016.
TrafikSpire
Denne trafikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°56′54″N 12°20′09″Ø / 55.9484°N 12.3359°Ø / 55.9484; 12.3359