Brugerdiskussion:Boble-bobben

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Boble-bobben!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Hejsa 17. maj 2008, 19:59 (CEST)[svar]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--Sabbe 11. jun 2008, 15:36 (CEST)

Overkategorier[rediger kildetekst]

Hej Boble-bobben. Jeg har netop slettet kategorien og tilbagerullet alle dine kategoriændringer vedrørende pågældende kategori, idet de alle i forvejen var markeret med en mere specifik kategori. Det vil sige, at når en artikel fx allerede har kategorien Kategori:Oscar for bedste kvindelige hovedrolle eller andet, så hører den allerede ind under den overliggende kategori Kategori:Oscarvindere, som i forvejen var oprettet, hvilket var grunden til at selve kategorien blev slettet. I den forbindelse vil jeg anmode om, at du prøver at undersøge, om der allerede eksisterer en kategori, der minder om den du har i sinde at oprette. Hvis du i dette tilfælde havde gået ind under kategorien Kategori:Oscar, ville du have fundet den. Mvh. Sabbe 12. jun 2008, 12:51 (CEST)

Godt gjort[rediger kildetekst]

Bruger:Hebster/GodtGjort

Hjælp til formatering[rediger kildetekst]

Der er i øjeblikket 19 artikler i Kategori:Artikler der bør formateres. Det betyder at en masse artikler fremviser Wikipedia fra sin dårlige side. Hvis vi er nogen stykker der hjælper til kan vi nå langt. Meld dig til arbejdet: Landsbybrønden.--MortenKristensen 13. jun 2008, 19:03 (CEST)

Hej Boble-bobben. Når du opretter nye artikler, så husk at tilføje interwiki-links. Du behøver blot at tilføje ét sprog, hvorefter resten bot-genereres. I øvrigt kan du (for at spare lidt tid og overskueliggøre) bruge den automatiske sortering, defaultsort (se jeg har gjort det på David Silver) i stedet for at skulle sortere under hver kategori. --CarinaT 18. jun 2008, 17:14 (CEST)

Kategorierne[rediger kildetekst]

Hej igen. Jeg vil blot bede dig prøve at følge de råd, jeg tidligere har givet omkring kategorisering og overkategorier. Fx en skuespiller som har kategorien kategori:tv-skuespillere fra USA skal ikke også have kategorien kategori:tv-skuespillere. Hvis du er i tvivl om nogle af de råd der er blevet givet på nærværende side, er du meget velkommen til at svare/spørge igen på netop denne side. --Sabbe 18. jun 2008, 23:23 (CEST)

Det samme gælder for figurerne fra Beverly Hills 90210. Det er rigeligt, at de er placeret i Kategori:Beverly Hills 90210-figurer. Den kategori er nemlig allerede i sig selv placeret i Kategori:Tv-seriefigurer, som igen er placeret i Kategori:Fiktive personer. Så det er aldeles overflødigt og egentligt mest i vejen også at placere dem der. --Dannebrog Spy 19. jun 2008, 11:53 (CEST)
Med hensyn til Beverly-figurerne er du nødt til at oprette en skabelon med den navigationsbox du vedhæfter for neden på artiklerne. Det er langt bedre og meget lettere at bruge i praksis. Desuden kommer alle personerne i en uønsket uoprettet kategori, eftersom der er vedhæftet en kategori i den navboxtekst du bruger. --Sabbe 19. jun 2008, 18:43 (CEST)
Jeg har oprettet skabelonen, Skabelon:Beverly Hills, 90210, oversat den til dansk og fået sat den ind i alle de berørte artikler istedet for den engelske. --Dannebrog Spy 19. jun 2008, 19:01 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Fredelige 20. jun 2008, 20:49 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at bruge beskrivelsesfeltet. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Især hvis det er en artikel, som andre har et personligt forhold til, kan det spare folk for en ekstra gennemlæsning, hvis du lige noterer, at du blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem.

-Sir48 (Thyge) 22. jun 2008, 21:06 (CEST)

Det gyldne kompas eller Det Gyldne Kompas[rediger kildetekst]

Hvis du mener, at artiklen skal have et andet navn, skal du ikke blot kopiere indholdet til det nye navn. I stedet skal du bruge "flyt"-funktionen, som der er link til på alle sider, der kan flyttes. Hvis flytningen er kontroversiel - og det er ikke altid let at se - er det en meget god idé at tage den op på artiklens diskussionsside. --Palnatoke 3. jul 2008, 17:50 (CEST)

Forhåndsvisning igen[rediger kildetekst]

Nu får du lige en reminder på forhåndsvisning:

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 15. mar 2009, 12:43 (CET)
Gider du huske ovenstående?
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 9. maj 2009, 17:54 (CEST)[svar]

Vedr. kategorisering af artikler[rediger kildetekst]

Når du opretter nye artikler, så husk ligeledes at kategorisere dem. Det er ikke nok "blot" at oprette en artikel. Du skal også finde en eller flere eksisterende kategorier (eller oprette en eller flere kategorier), som de pågældende artikler passer ind under. --Froztbyte 16. jul 2009, 00:49 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under. Med venlig hilsen Froztbyte 21. jul 2009, 14:36 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under. Med venlig hilsen Froztbyte 22. jul 2009, 20:06 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under. Med venlig hilsen Froztbyte 31. jul 2009, 02:03 (CEST)

Wikipedia har allerede en artikel om Laura Ingalls (Laura Ingalls Wilder).[rediger kildetekst]

Hej Boble-bobben, jeg kan se at du lige har oprettet en artikel om Laura Ingalls. Desværre findes der en artikel på da.wiki om hende i forvejen; nemlig Laura Ingalls Wilder. Ellers god fornøjelse med skriveriet. --Med venlig hilsen Necessary Evil 19. jul 2009, 18:30 (CEST)

Hej Boble-bobben. Du skriver en masse udmærket om skuespillere, film og tv-serier. Jeg har en ting i den anledning, som jeg vil bede dig om at overveje. Trivia-afsnit kan ind imellem være en god ting, men efter min mening skal man passe på med at skrive for meget i sådan et afsnit, der måske ikke er encyklopædisk. F.eks. når du skriver, at Karen Grassle var en "mirakelbaby" i sin familie, så er det næppe en encyklopædisk oplysning, men mere en anekdote i ugebladgenren. Noget af det samme kan man sige om flere af punkterne i det tilsvarende afsnit i Michael Landon. Prøv at se Wikipedia:WikiProjekt Film/Stilmanual#Trivia, hvor der er råd om trivia-afsnit (ganske vist mest til film-artikler, men en del af det kan også bruges generelt).

Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) 31. jul 2009, 23:08 (CEST)

Et par tips[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Knud Winckelmann 10. jun 2011, 15:20 (CEST)
Gentager lige, husk det venligst. --Pacx 10. jun 2011, 15:35 (CEST)

HUSK Forhåndsvisning![rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Pacx 10. jun 2011, 18:05 (CEST)

Hejsa. Husk nu venligst det ovenstående. Mvh Knud Winckelmann 11. jun 2011, 17:46 (CEST)
Nu er det over 24 timer siden sidst... så jeg gentager lige igen igen.. Mvh. --Pixi Uno 12. jun 2011, 19:07 (CEST)
Og nok en gang - husk nu at bruge forhåndsvisningen! Hver gang du foretager en redigering er der andre brugere der skal bruge tid på at kigge din ændring igennem. Du kan spare dine medskribenter for rigtigt meget unødvendigt arbejde ved ganske enkelt at trykke på knappen lige ved siden af "gem", indtil artiklen er præcis som du gerne vil have den. Det er et irritationsmoment for mange at du foretager flere små redigeringer frem for enkelte større... Så vær rar at ændre denne lille vane. På forhånd tak, --Medic (Lindblad) 14. jun 2011, 19:58 (CEST)
Jeg husker dig lige på dette igen. Var rar at ændre denne ene lille vane. --Medic (Lindblad) (diskussion) 9. jun 2012, 23:14 (CEST)

Hej Boble-bobben. Undlad venligst at slette din diskussionsside - og særligt ikke udvalgte dele. Du kan eventuelt arkivere diskussionssiden, hvis du mener, at indlæg på siden er ved at blive lidt gamle og irrelevante. Pugilist 11. jun 2011, 18:02 (CEST)

Elefanter er drægtige 22 måneder..[rediger kildetekst]

Og Jason Priestley venter stadig en søn? Spøg til side; det viser vist meget godt problemet med artikler, som bliver opdateret i en periode og så forsvinder fra folks opmærksomhed... --Palnatoke (diskussion) 28. jul 2015, 10:52 (CEST)

Et lille tip mere[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Vi opfordrer alle brugere til at lege med de forskellige muligheder og funktioner på Wikipedia. For at undgå at der derved sker utilsigtet skade på artiklerne, kan man benytte Sandkassen, der er et fælles område til netop dette formål. Du er også velkommen til at oprette en egen sandkasse ved at trykke på dette røde link. Alle redigeringer kommer dog stadig med på listen over seneste ændringer så husk altid at bruge forhåndsvisning. Med venlig hilsen Rasmusbyg (diskussion) 19. aug 2021, 15:17 (CEST)

Engelske tekster[rediger kildetekst]

Hejsa. Vær obs på at der ikke skal være engelske tekster i artiklerne. Er du ved at oversætte, så skal det gøres inden det rammer artiklerne, enten lokalt eller i din sandkasse. Mvh KnudW (diskussion) 19. aug 2021, 17:14 (CEST)

Tip - Infoboks[rediger kildetekst]

Bemærk, at der findes en infoboks til skuespilllere, se Skabelon:Infoboks skuespiller. --Pugilist (diskussion) 28. sep 2021, 14:50 (CEST)